Maakt het leven mooier

Prins Harry 'durft Meghan niet meer mee te nemen naar Engeland'

'Er is maar één enkel persoon nodig die dit spul leest...'

Prince Harry and Meghan Markle visit Nigeria as part of Invictus Games Anniversary celebrations

Gisteravond werd op de Britse zender ITV de docufilm Tabloids on Trial uitgezonden, waarin prins Harry en verschillende andere celebrities aan het woord komen over het telefoonhack-schandaal waar zij slachtoffer van zijn geworden. Naast enkele weinig vergevende citaten over z'n familie, heeft Haz ook het een en ander te zeggen over z'n grote liefde, hertogin Meghan.

Harry en Meghan onder vuur

Door de jaren heen zijn er in de Britse pers heel wat wilde verhalen verschenen over prins Harry en Meghan, die eindeloze woedende reacties bleven oproepen. De telefoonhacks waar de hertog van Sussex slachtoffer van was, hebben hier natuurlijk ook een rol bij gespeeld. En dat gaat je niet in de koude kleren zitten, natuurlijk.

In Tabloids on Trial verklapte Harry onder meer dat hij Meghan om deze reden niet meer mee 'durft' te nemen naar z'n moederland.

"Er is maar één enkel persoon nodig, één iemand die dit spul leest, die besluit actie te ondernemen op basis van wat zij gelezen hebben. En of dat nu met een mes of een zuuraanval is...dit zijn oprechte zorgen voor me. Het is één van de redenen dat ik mijn vrouw niet mee terug neem naar dit land", aldus Harry.

Gevaar

Hoewel velen al snel geneigd zijn om Harry's zorgen weg te wuiven als overdreven gedoe, zagen de experts wel degelijk allerhande risico's voor de Sussexes. Zo schrijft Hello! Magazine dat Harry's zorgen al eens werden onderstreept door Neil Basu, de voormalig adjunct-commissaris van Specialist Operations bij Scotland Yard, de regionale Londense politie-eenheid. Vlak voor de Sussexes vertrokken richting Amerika, was Basu verantwoordelijk voor de beveiliging van de royals.

Hij stelde enkele jaren geleden in een documentaire op zender Channel 4: "Als je de soort dingen zag die geschreven werden, en jij was degene aan wie het gericht was...de soort retoriek die online rondgaat...je zou je ten alle tijden bedreigd voelen."

"We hadden teams die het onderzochten. Mensen zijn vervolgd voor deze bedreigingen", liet hij destijds weten. Dat Harry zich er nu nog altijd zorgen over maakt – helemaal gezien hij z'n beveiliging tegenwoordig uit eigen zak moet betalen – is dan ook niet gek.

Familie

In het interview met ITV-journaliste Rebecca Barry deed Harry ook nog enkele opvallende uitspraken over z'n band met de rest van de royals. Haz liet onder meer weten dat z'n eeuwige strijd tegen de tabloids een 'kernpunt' was van de breuk met zijn familie.

Zo kreeg hij van Barry de vraag wat hij ervan vond dat zijn familie heeft besloten om 'niet te vechten zoals Harry heeft gedaan'.

“Ik denk dat de manier waarop alles gelopen is mensen heeft getoond wat de waarheid is. Voor mij blijft mijn missie voortduren. Maar ja, het heeft, zoals je zegt, een deel van de breuk veroorzaakt", reageerde Harry hierop.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld