Maakt het leven mooier

Royals schitteren op Olympisch Gala in het Louvre

Mary en Frederik, Albert en Charlene, Willem-Alexander: zomaar een greep uit de genodigden.

Vandaag starten officieel de Olympische Spelen 2024 in Parijs. Van oudsher zijn de royals daar nauw bij betrokken, en ook dit jaar is dat weer het geval. Aan de vooravond van het grootse sportevenement hostte de Franse president Macron een galadiner in het Louvre, en daar werden een heel aantal Europese hoogheden gespot.

Olympisch Gala

Er zijn maar weinig evenementen waar de koninklijke high society massaal voor uitrukt. Bruiloften, troonswisselingen, begrafenissen... en Olympische Gala's, blijkbaarGisteravond vond in het Louvre het Olympisch galadiner plaats, georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité en de Franse president. Op de gastenlijst stonden vooral een heleboel staatshoofden en koninklijke gasten, die op de rode loper verwelkomd werden door de voorzitter van het Comité en zijn vrouw.

Royals op de loper

De eerste die arriveerden waren Mary en Frederik. Mary matchte helemaal met de rode loper in haar Max Mara jumpsuit, die ze combineerde met sandalen van Aquazzura en een Prada clutch.

Embed from Getty Images

Jumpsuits vielen blijkbaar in de smaak, want ook Mathilde van België verscheen in een prachtig exemplaar. Haar witte jumpsuit met cape is afkomstig van modehuis Natan.

Beeld: NL Beeld

Groothertogin Maria Teresa verscheen op de loper in een dieprode halternek-jurk van Maison Rabih Kayrouz, samen met lakleren pumps van Prada in nudekleur.

Embed from Getty Images

Ook koningin Letizia en koning Felipe van Spanje waren van de partij. Leti droeg een haute couture jurk van Christian Dior, met bijpassende Dior handtas en sandaaltjes.

Beeld: NL Beeld

Als er één koninklijk koppel is dat zich nauw verbonden voelt met de Olympische Spelen, dan zijn het Albert en Charlene wel. Niet alleen verschijnen zij regelmatig op de tribune, ook hebben ze beiden ooit meegedaan aan de Spelen. Het Monegaskische paar kon dan ook niet ontbreken bij het galadiner. Charlene droeg een outfit van Alexander McQueen, afgemaakt met Christian Dior-pumps en een Louis Vuitton-tas.

Beeld: NL Beeld

Willem Alexander en Máxima

Als erelid van het Internationaal Olympisch Comité was ook Willem-Alexander van de partij - ietwat eenzaam weliswaar. Máxima had 'ie nog even thuisgelaten, maar zij zal ergens vandaag ook overkomen naar Parijs om de Spelen bij te wonen, samen met haar twee oudste dochters.

Embed from Getty Images

Op vrijdagavond is het koningspaar, samen met hun dochters en minister-president Dick Schoof aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. De volgende dag staat er een bezoek aan het Olympisch Dorp op de agenda, waar ze de kans krijgen om de atleten te ontmoeten en een kijkje achter de schermen te nemen. Al met al een gezellig clubje dat samen gaat genieten van alle sportieve hoogstandjes – en ons landje hopelijk naar heel veel gouden plakken juicht!

Bron: UFO No More, Koninklijk Huis | Beeld: NL Beeld, Getty Images