Maakt het leven mooier

Prins William ontslaat de zus van Camilla na 20 jaar dienst

Annabel was in dienst als interieurontwerpster voor het hertogdom.

Personeel ontslaan is al geen dankbaar taakje, maar wat nou als het ook nog eens om familie gaat? Prins William heeft besloten om de zus van koningin Camilla, Annabel Elliot, van haar functie binnen het hertogdom Cornwall te ontdoen. Elliot was al meer dan 20 jaar in dienst als ontwerpster van het landgoed.

Contract niet verlengd

Kate en William hebben overal mensen voor en je kunt je het zo gek niet bedenken of er wordt weer een nieuwe functie uit de kast getoverd. Annabel was in dienst als interieurontwerpster voor het hertogdom Cornwall, maar helaas wordt haar contract niet verlengd.

Deze week kwam uit het jaarrapport van de koninklijke familie naar buiten dat de royals een flink aantal veranderingen gaan doorvoeren komend jaar. Zo neemt koning Charles (tijdelijk) afscheid van zijn Bentley want deze wordt elektrisch gemaakt en worden er zonnepanelen op het dak van Windsor Castle geïnstalleerd.

Taken voltooid

Voor de 75-jarige zus van Camilla betekenen deze veranderingen dat ze afscheid moet nemen van haar huidige functie. Uit het rapport bleek dat er voor 2023-2024 geen gebruik is gemaakt van de diensten van de ontwerpster.

Annabel werd ingehuurd voor het hertogdom Cornwall door koning Charles toen hij nog de hertog van Cornwall was. De ontwerpster werd vlak nadat Charles trouwde met haar zus, aangenomen. Er zou geen kwaad bloed zijn tussen William en Annabel en ze zou simpelweg ontslagen zijn omdat haar werk als voltooid werd beschouwd en het personeel van haar had geleerd wat ze nodig hadden. Annabel hoeft overigens niet stil te zitten nu haar taken voor het hertogdom Cornwall erop zitten. Ze heeft namelijk nog steeds haar eigen bedrijf, Annabel Elliot Limited, dat gevestigd is in Dorset.

Jeugd

Ze woonde natuurlijk jarenlang samen in huis met haar zus, nu de koningin. Over haar jeugd zei ze tegen Vanity Fair: "We hadden een betoverende jeugd. In tegenstelling tot veel van onze generatiegenoten hadden we een ongelooflijk warme, gemakkelijke relatie met onze ouders. We hadden geen kindermeisjes", aldus Annabel.

"Al onze vrienden die opgroeiden voelden zich onmiddellijk aangetrokken tot mijn moeder. Ze was recht door zee en een van de warmste, vriendelijkste mensen."

Bron: Nouveau, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld