Maakt het leven mooier

Hoe de vierdaagse bruiloft van prinses Märtha Louise en haar sjamaan eruit gaat zien

Eén ding is duidelijk: het belooft een groots celebrity-evenement te worden van koninklijke allure!

Over precies een maand stappen de controversiële prinses Märtha Louise en haar sjamaan Durek Verrett in het huwelijksbootje. Hoewel het geen officiële koninklijke bruiloft zal zijn, pakken de tortelduifjes wel enorm uit. Van optredens door wereldartiesten tot een speciaal ontwikkelde bruilofts-gin: dit is hoe het huwelijk eruit komt te zien.

Märtha Louise en Durek

Als er één Euroyal is die helemaal haar eigen pad kiest, dan is het de Noorse prinses Märtha Louise wel. De oudere zus van kroonprins Haakon heeft sinds 2019 een relatie met zelfbenoemde 'urban sjamaan' Durek, aan wie de nodige schandalen kleven. Denk aan fraude, sekte-achtige praktijken en illegale feesten waarvoor hij zelfs een jaar in de cel belandde. Niet de ideale schoonzoon, dus.

Toch is Märtha Louise smoorverliefd op de sjamaan, die ze ooit bestempelde als haar spirituele 'twin flame'. Komende maand is het dan eindelijk zo ver, en stappen de twee in het huwelijksbootje. Mocht je je afvragen waarom dat huwelijk even op zich liet wachten, dat had er gewoonweg mee te maken dat de 'geesten' niet wilden meewerken. Ach ja, dat overkomt de besten.

Bruiloft

Zoals we van de prinses en haar partner gewend zijn, gaat de grote dag er niet gewoontjes uit zien. Of eigenlijk moeten we zeggen: grote 'dagen', want het grootse festijn neemt maar liefst vier dagen in beslag.

De bruiloft begint met een Meet and Greet-feest in de tuin van een hotel midden in het bruisende centrum van Ålesund. Hier kunnen de gasten elkaar ongedwongen leren kennen en in de feestsferen komen. Daarna nemen Märtha Louise en Durek hun gasten mee op een drie uur durende boottocht in de Geirangerfjord, die hen naar de plek brengt waar de ceremonie en kerkdienst de volgende dag plaatsvinden. Opvallend detail: de kerkdienst zal naar verluidt geleid worden door zowel een dominee als een spiritueel goeroe.

Wie er precies op de gastenlijst staan, is niet bekend. Wel gaan er geruchten dat niemand minder dan Stevie Wonder én de Black Eyed Peas op het huwelijksfeest zullen optreden.

Bruilofts-gin

Klinkt alsof alles goed geregeld is natuurlijk. Toch zouden de twee zichzelf niet zijn, als er vlak voor de bruiloft niet nóg een aantal schandalen aan het licht zouden komen.

Zo hadden de prinses en haar verloofde het idee om een speciale gin te laten ontwikkelen voor hun bruiloft. De productie van de gin werd echter snel stopgezet, want wat bleek? Deze was mogelijk in strijd is met het verbod op alcoholreclame. Op het etiket stond vermeld dat de gin is gemaakt ter gelegenheid van de bruiloft van prinses Märtha Louise en Durek Verrett. Het stel is een 'merk' op zich, en het koppelen van een merk aan alcohol mag helemaal niet. Oeps!

Bonje met de schoonmoeder

Hoewel er nog veel onduidelijk is over de grote bruiloft van de prinses en haar sjamaan (waaronder de vraag of hun huwelijks-gin geserveerd zal mogen worden), is één ding in ieder geval wel duidelijk: de moeder van Durek, Verucka, zal niet bij het huwelijk aanwezig zijn. Märtha Louise en haar verloofde maakten deze week namelijk bekend haar een dwangbevel te hebben opgelegd. Dit omdat zij informatie over haar zoon aan het roddelblad Se og Hør zou hebben verkocht.

Welke gasten wél aanwezig zullen zijn, en of daar ook veel koninklijke familieleden tussen zullen zitten, is nog niet bekend. Het zal in ieder geval een interessant en bont gezelschap worden, schatten wij zo in!

Bron: NRK, VG, Se og Hør | Beeld: NL Beeld