Maakt het leven mooier

Robèrt van Beckhoven en Pirjo de Winkel praten openhartig over twintig jaar liefde

'Wij voelen zo de passie in wat we doen, dat het nooit als werk voelt.'

Heel Holland Bakt-winterfair

We kennen Robèrt van Beckhoven natuurlijk als jurylid in Heel Holland Bakt, waar hij met zijn kennis en kunde als Meester Patissier en Meester Boulanger streng doch rechtvaardig oordeelt over de deelenemers. Samen met zijn vrouw, Pirjo de Winkel, runt hij bovendien een hele culinaire onderneming in het Brabantse Oisterwijk. In gesprek met Nouveau spreken de twee openhartig over hun relatie, ambities, en liefde voor het goede leven.

Gelijkgestemden

De vonk tussen Pirjo en Robèrt sloeg meer dan twintig jaar geleden over, en anno nu zijn de twee nog altijd dolgelukkig met elkaar. "Enorm aantrekkelijk vonden we het om in elkaar de wil te herkennen om niet alleen een leuk leven te hebben, maar ook carrièregewijs veel moois te bereiken. Ook de grote liefde voor het bakken en alles wat met culinaire zaken te maken heeft, kwam overeen", deelt Pirjo in gesprek met Nouveau.

Zij een wetenschapper, hij 'het brein van een kunstenaar', maar allebei gedreven tot het uiterste. En dat blijkt goed te werken!

Werk en privé

Ze werken nu dus al jarenlang samen aan Robèrts bedrijf, en dat betekent dat het ook in de huiskamer regelmatig over zaken gaat. "Hoogstens gaat het vijf minuten niet over werk", verklapt Robèrt.

Pirjo vult aan: "Anderen kunnen vinden dat wij het vaak over de zaak hebben. Daar klinkt al gauw een oordeel in door. Maar wij voelen zo de passie in wat we doen, dat het nooit als werk voelt als we erover praten."

Bekende Nederlander

Omdat Pirjo vooral áchter de schermen betrokken is bij het bedrijf van haar man, is het vooral Robèrt die bekijks trekt als zij ergens samen verschijnen. Maar ook daar houdt Pirjo een nuchtere, zakelijke kijk op.

"Toen we net samen waren, kwam Robèrt nog niet op tv. Ik ben er dus in meegegroeid. We zijn niet scheutig met vertellen over privézaken en houden onze kinderen zoveel mogelijk uit de publiciteit. Robèrt is inderdaad een BN’er nu. Men vindt maar één ding leuker dan een held en dat is een gevallen held, daar moeten we ons bewust van zijn."

Gelukkig

Nu het paar al ruim twee decennia gelukkig met elkaar is, is de grote vraag natuurlijk: wat is hun geheim? "Passievol blijven", aldus Pirjo. "In onze relatie, in het werk en in onze hobby’s. Als je met eenzelfde drive door het leven gaat, gun je de ander de groei."

"We blijven onszelf altijd uitdagen, of we nou hier rondhuppelen of ergens anders", concludeert Robèrt.

Dit is een fragment uit een interview met Robèrt van Beckhoven en Pirjo de Winkel uit de nieuwste Nouveau. Nu in de winkels!

Bron: Nouveau | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Beeld: NL Beeld