Maakt het leven mooier

Deze prinses kwam te laat op haar bruiloft omdat haar jurk nog in de maak was

Ze zag eruit om door een ringetje te halen, maar achter de schermen was het chaos en paniek.

Een prachtige locatie, een o zo romantische designerjurk en een gastenlijst waar je 'u' tegen zegt: als je bruiloft zo piekfijn geregeld is, dan kan er toch niks meer mis gaan? Toch liep dat voor prinses Madeleine anders, toen zij last-minute ineens niet meer in haar trouwjurk bleek te passen.

Valentino jurk

Op 8 juni 2013 stapte de Zweedse prinses Madeleine in het huwelijksbootje met haar Brits-Amerikaanse verloofde Christopher O'Neill. Haar jurk liet ze ontwerpen door niemand minder dan de Italiaanse designer Valentino Garavani. En hoewel het uiteindelijk een pareltje van een trouwjurk werd, had ze van tevoren niet kunnen bedenken dat die haar ook de meeste stress op zou leveren.

Voor de bruiloft hadden Valentino en Madeleine elkaar maar twee keer ontmoet om te passen en meten, maar dat verliep niet bepaald vlekkeloos. "Het was hilarisch. Hij had zijn mopshondjes meegenomen, en die gingen overal op de jurk zitten. Die arme Italiaanse naaisters zaten met de handen in het haar", vertelde de prinses ooit in een interview.

Bruiloft Madeleine

En toen was de grote dag daar. Een paar uur voor de bruiloft had Madeleine nog de laatste fitting van haar jurk, maar tot haar grote schrik bleek die ineens niet meer te passen. Wat een nachtmerrie!

"Ik hoorde hoe de klokken begonnen te luiden en ik had de jurk al aan, en die was eenvoudigweg veel te groot!", vertelde Madeleine achteraf. "Het was een hele toestand. Ik voelde me net Assepoester, want Valentino en zijn assistenten renden als kleine muizen om me heen om de jurk weer op maat te naaien. Papa (Koning Carl Gustaf) stond al geduldig bij de deur te wachten terwijl de kerkklokken luidden."

Gelukkig werd het - ondanks dat de bruid een paar minuten te laat was - nog steeds een prachtige royal wedding. Achteraf verklaarde de prinses dat ze wat kilo's was kwijtgeraakt door alle zenuwen rondom de grote dag. Helemaal begrijpelijk, natuurlijk: een bruiloft is al ontzettend spannend, maar als de hele wereld meekijkt komt daar toch nog extra druk bij kijken.

Als je goed kijkt op de kiekjes, zie je dat het ene mouwtje van haar jurk ook niet helemaal perfect wil blijven zitten. Maar ach, met zo'n prachtige japon én stralende bruid maakt dat natuurlijk ook niet meer uit.

Bron: Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld