Maakt het leven mooier

Caroline en Charlotte: zo moeder, zo dochter

Als twee druppels water!

CEREMONIA DE ENTREGA DEL GRAN PREMIO PRINCIPE DE MONACO DE HIPICA

Het is vandaag feest in Monaco! De oudste dochter van prinses Caroline, de immer stijlvolle Charlotte Casiraghi, kan namelijk 38 kaarsjes uitblazen. Deze Monegaskische dame is net als haar moeder een graag gezien gezicht bij allerhande society-evenementen, maar dat is niet hun enige overeenkomst.

Charlotte werd geboren op 3 augustus 1986 te Monaco, en was na grote broer Andrea Casiraghi de tweede spruit voor prinses Caroline. Op de foto's hieronder – drie dagen na de geboorte – zie je van links naar rechts broertje Andrea, vader Stephano Casiraghi, oom prins Albert, Charlotte op de arm van moeder Caroline en helemaal rechts, opa prins Rainier.

Embed from Getty Images

Op het kiekje hieronder, uit 1987, is de familie 'compleet'. Charlottes jongste broertje Pierre Casiraghi werd geboren en maakte van Charlotte een grote zus. Lang duurde het gezinsgeluk echter niet: vader Casiraghi kwam in 1990 om het leven tijdens een tragisch ongeluk met een motorboot.

Embed from Getty Images

Als twee druppels water

Door de jaren heen is regelmatig bij Charlotte en Caroline regelmatig gebleken dat de appel niet ver van de boom valt. Zo delen de twee overduidelijk hun goede looks!

Zeg nu zelf: is Charlotte niet...

Beeld: NL Beeld

...het evenbeeld van haar moeder op jongere leeftijd?

Embed from Getty Images

Beeld: NL Beeld

De gelijkenissen tussen de twee gaan echter verder. Zo hebben zij ook beiden een voorliefde voor glamour, paardensport, en vooral: héél veel Chanel. Caroline was lange tijd besties met Karl Lagerfeld zelve, en Charlotte is merkambassadeur geweest voor het iconische Franse luxelabel. Anno nu worden moeder en dochter zelden gespot in outfitjes die niét van de Franse couturier afkomstig zijn. Ach, geef ze eens ongelijk, want het staat de beide dames bééldig.

Relaties

Hoe Charlotte vandaag preciés haar verjaardag viert, is niet bekend. Eerder dit jaar werd bekend gemaakt dat de Monegaskische schone en haar Franse echtgenoot, Dimitri Rassam, een punt achter hun relatie hadden gezet.

Onlangs werd de dochter van prinses Caroline in de Franse hoofdstad gespot op een terrasje met de Franse schrijver Nicolas Mathieu, waarvan tabloid Paris Match voorpaginanieuws maakte met de kop 'De prinses en de schrijver: liefde op klaarlichte dag'. Of Charlotte inderdaad al een nieuwe lover aan de haak heeft geslagen? Het hof houdt er de lippen stijf over op elkaar. Voor nu wensen we haar hoe dan ook een bijzonder fijne verjaardag toe – ongeacht met wie ze 'm viert.

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Beeld: NL Beeld