Maakt het leven mooier

Recap: Harry en Meghan op vierdaags bezoek in Colombia

Van 15 tot 18 augustus brachten de Duke en Duchess of Sussex een bezoekje aan verschillende plekken in Colombia. Van officiële ontmoetingen en belangrijke panelgesprekken tot aan vrolijke danspasjes: zo ging het eraan toe.

Harry en Meghan werden door de vicepresident van Colombia, Francia Márquez, uitgenodigd voor een bezoekje aan het land. En daar gingen de twee maar al te graag op in, in naam van hun liefdadigheidsinstelling Archewell.

Dag 1 - Bogotá

De prins en hertogin begonnen hun reis in Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Francia Márquez en haar man Rafael Yerney Pinillo ontvingen het stel in hun eigen residentie.

Harry en Meghan met Francia Marquez en haar man bij hun aankomst in Bogotá (Beeld: Darwin Torres / NL Beeld)

Voor de gelegenheid koos Meghan voor een prachtige donkerblauwe set van Veronica Beard met gouden knopen, gecombineerd met zwarte hakken van het merk Manolo Blahnik.

Veel tijd om thee te drinken hadden ze niet, want er stond een bezoekje aan de Popular Cultural School in Bogotá op de planning. Hier spraken zij met de leerlingen over de positieve en negatieve kanten van sociale media. Een onderwerp dat Harry en Meghan nauw aan het hart ligt: onlangs kondigden zij hun nieuwe initiatief aan, waarmee ze kinderen wegwijs willen maken in de wereld van sociale media.

Embed from Getty Images

Harry en Meghan in gesprek met leerlingen (Beeld: Getty Images)

Na hun bezoekje op de school woonden de hertog en hertogin van Sussex een kleurrijk optreden in het National Centre for the Arts bij. En bij een nieuwe gelegenheid hoort ook een nieuwe outfit: Harry switchte naar een lichtgekleurd pak, en Meghan koos voor een prachtige japon van de Colombiaanse designer Johanna Ortiz. Een sterk staaltje diplomatic dressing!

De hertog en hertogin van Sussex bij een optreden in het National Centre for the Arts (Beeld: Darwin Torres / NL Beeld)
Meghan met één van de performers (Beeld: Darwin Torres / NL Beeld)

Later op de dag ging het stel ook nog langs op de EAN University waar ze een panelgesprek over digitale verantwoordelijkheid en internetveiligheid leidden. Een bomvol (maar wel nuttig!) programma.

Dag 2 - Bogotá

Op vrijdag 19 augustus stond opnieuw een bezoekje aan een school op de planning. Harry en Meghan gingen langs op Colegio La Giralda, een lokale school in de buitenwijken van Bogotá. En dat levert een aantal zoete kiekjes op!

Meghan krijgt een knuffel van een meisje op school (Beeld: NL Beeld)

Met de outfit van de hertogin is iets speciaals aan de hand, en dan in het bijzonder met haar accessoires. De vlinderoorbellen die zij draagt, zijn namelijk van prinses Diana geweest! Meghan draagt verder een camelkleurige blazer van Loro Piana, met een zwarte pantalon en slingbacks van Chanel.

Embed from Getty Images

De Duke en Duchess met leerlingen van het Colegio La Giralda (Beeld: Getty Images)

Later op de dag gingen Harry en Meghan langs bij een rehabilitatiecentrum voor veteranen, het Centro de Rehabilitación Inclusiva, waar ze een kijkje namen bij een training van het Colombiaanse Invictus Games-team.

Embed from Getty Images

Harry en Meghan in gesprek met veteranen in het rehabilitatiecentrum (Beeld: Getty Images)

Ook hier weer ging Meghan voor een outfit-switch, en droeg ze een zijden rok van de Colombiaanse designer Juan Edios, gecombineerd met een witte blouse en Jimmy Choo kitten heels. Klassiek, elegant en heel stijlvol!

Dag 3 - Cartagena

Op de derde dag was het tijd voor een tripje naar Cartagena, een havenstad ten noorden van Bogotá. Hier bezochten Harry en Meghan een lokale drumschool waar de kunst van het traditioneel Afrikaans drummen wordt aangeleerd.

Een bezoekje aan de lokale drumschool (Beeld: Andres Castilla / NL Beeld)

Uiteraard kregen de gasten ook zelf de gelegenheid om een lesje drummen te volgen. "Ik vind het heerlijk om Meghans big, big smile te zien - het is duidelijk dat ze geniet", aldus de eigenaar van de drumschool.

Ook Harry en Meghan wagen een poging op de drums (Beeld: Andres Castilla / NL Beeld)

Meghan draagt een zwart-witte top en bijpassende rok van het merk Johanna Ortiz, terwijl Harry besloot om voor een vrolijk kleurtje te gaan.

Later gingen de twee onder leiding van de Colombiaanse vicepresident langs in Palenque de San Basilio - een noordelijk dorp dat in 1719 het eerste vrije dorp in Amerika werd.

Harry ontmoet de locals Palenque de San Basilio (Beeld: Andres Castilla / NL Beeld)
Meghan in Palenque de San Basilio (Beeld: Andres Castilla / NL Beeld)

In het dorp was er ruimte voor ontmoetingen, speeches en natuurlijk wat sightseeing. Ook een bezoekje aan de markt en een concert van lokale artiesten stond op het programma.

Dag 4 - Cali

Op hun laatste dag in Colombia bezoeken Harry en Meghan eerst het panel Afro women and power in een theater in Cali.

Meghan en Harry bij het panel Afro women and power (Beeld: NL Beeld)

Aansluitend woonden ze het muziekfestival Petronio Alvarez Festival bij, waar de Afro-Colombiaanse cultuur centraal staat. En dit wordt goed gevierd met prachtige muziek, dans en kleurrijke outfits. Meghan zelf draagt een fleurige jurk van Andres Otalora, opnieuw een Colombiaanse ontwerper.

Embed from Getty Images

Eén ding is zeker: de Duke and Duchess of Sussex hebben zich ontzettend vermaakt daar in Colombia! En hopelijk heeft het tripje ze niet alleen gezelligheid, maar ook nieuwe inzichten op gebied van internetveiligheid en sociale media gegeven. Want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draaide, natuurlijk.

Bron: Hello! Magazine, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld