Maakt het leven mooier

Hoe Lady Louise Windsor in de voetsporen van Queen Elizabeth treedt

Volgens verschillende ingewijden zou Lady Louise Windsor binnenkort een bijzondere carrièrekeuze kunnen maken. Hiermee lijkt de oudste dochter van prinses Edward in de voetsporen van haar oma te treden.

The Royal Windsor Horse Show

Vanwege allerhande archaïsche regels zag Lady Louise Windsor het graafschap Wessex overgaan op haar jongere broertje James. Maar de twintigjarige dochter van prins Edward en hertogin Sophie heeft ambities te over! Zo melden verschillende bronnen dat de jongedame een bijzondere opvolger van haar grootmoeder, wijlen koningin Elizabeth, zou kunnen zijn.

Louise en Elizabeth

Als oudste dochter van Elizabeths jongste zoon maakt Lady Louise technisch gezien deel uit van de lijn naar de troon. Zij is er echter dusdanig ver van verwijderd, dat ze lekker haar eigen gang kan gaan. En dat doet de jongedame dan ook! Zo studeert zij Engels aan de University of St Andrew's, en verschijnt ze slechts heel af en toe in de koninklijke spotlights.

Toch lijkt de jongvolwassen dame in verschillende opzichten veel op haar grootmoeder. Zo hebben zij beiden al van jongs af aan een passie voor de paardensport, en zagen we in mei 2022, slechts enkele maanden voor het overlijden van de majesteit, hoe Elizabeth enthousiast applaudisseerde voor haar kleindochter tijdens de Windsor Horse Show.

Koningin Elizabeth en prins Edward glunderend van trots tijdens de Windsor Horse Show in mei 2022. (Beeld: NL Beeld)

En volgens ingewijden zou de jongedame nu ook op professioneel vlak een voorbeeld nemen aan haar grootmoeder!

Pittige carrière

Zo weet The Sun te melden dat Louise volgens ingewijden een carrière in het Britse leger ambieert. "Ze heeft het erover dat een militaire carrière haar erg mooi lijkt, het dienen van vorst en vaderland", zou een insider aan de Britse tabloidkrant gemeld hebben.

Zelf zou Louise op haar LinkedIn-pagina melden: "Ik heb geïnteresseerd in een carrière op het het gebied van het leger, diplomatiek, of rechten." Een lekker breed scala aan onderwerpen voor de twintigjarige dame, die natuurlijk nog volop de tijd heeft om de knoop door te hakken.

Royals in het leger

Als Louise zich inderdaad meldt bij de Britse landmacht, dan zou zij de eerste royal lady zijn sinds Queen Elizabeth die dient als militair.

Britse koningin Elizabeth II volgt een legertraining, foto uit 1945. (Beeld: NL Beeld / PA Images)

Vlak na haar achttiende verjaardag meldde de toenmalige kroonprinses zich namelijk aan bij de Britse troepen. Hiermee had Liz meteen een wereldprimeur te pakken, want zij was de allereerste dame van koninklijke komaf die hiervoor koos.

Echt enthousiast waren haar ouders, de toenmalige koning George VI en koningin Elizabeth, niet bepaald. Naar verluidt vond vaders het belangrijker dat z'n dochter getraind werd voor de troon, dan voor het leger.

Afijn, voor Lady Louise zal die druk voor de troon niet zo'n grote rol spelen. Wie weet of zij binnenkort in de voetsporen van haar oma treedt!

Bron: The Sun, The Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Lady Louise Windsor als ruiter tijdens de Windsor Horse Show, 2022. (Beeld: NL Beeld)