Maakt het leven mooier

Noorse royals werken niet mee met bruiloftsplannen Märtha Louise en Durek

De bruiloft van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett, die dit weekend plaatsvindt, is bepaald geen traditionele royal wedding. Zo heeft het paar een aantal exclusieve media-deals gesloten rond hun grote dag. De rest van het Noorse koningshuis is daar echter niet zo enthousiast over.

Princess Martha Louise and Shaman Durek in Bodrum

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat dit weekend een grootse royal wedding op de agenda staat. Of welja...royal wedding? Hoewel er volop Noorse royals aanwezig zullen zijn, is de grote dag van prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett geen koninklijke bruiloft zoals we gewend zijn.

Bruiloft in de schijnwerpers

Hij een Amerikaanse sjamaan, en zij een Noorse prinses. Het is ogenschijnlijk niet de meest logische match, maar Märtha Louise en Durek zweren dat zij elkaars 'twin flames' zijn. Zo zouden zij in een vorig leven geliefden geweest zijn in het oude Egypte, en vielen zij in 2018 als een blok voor elkaar nadat wellness-goeroe Millana Snow de twee aan elkaar voorstelde.

Interviews en foto's

Dit weekend staat hun vier (!) dagen durende bruiloft op de planning. Nu is een royal wedding in de Noorse fjorden met een boottocht en een (last-minute afgezegde) gin-samenwerking al redelijk uniek te noemen. De sjamaan en de prinses gaan echter nog een stapje verder, en hebben het op een akkoordje gegooid met glossy Hello! Magazine en Netflix. Deze twee partijen zouden de exclusieve rechten hebben om beelden van de bruiloft te publiceren.

Voorafgaand aan het grote feest heeft het paar al een groots interview gedaan met Hello! Magazine. Van hun liefdesrelatie tot ML's dochters en van spirituele band tot kritiek – er komt van alles aan bod in hun gesprek. Ook betekent dit natuurlijk dat Hello! en zusterpublicatie Hola! dit weekend allerhande exclusieve kiekjes van de grote dag mogen schieten.

Prinses Märtha Louise kwam nog wel gewoon opdagen bij de 18e verjaardag van haar neefje, prins Sverre Magnus. (Beeld: NL Beeld)

Harald en Sonja

Dat nieuws zorgde toch voor enkele opgetrokken wenkbrauwen. Want tja, als oudste dochter van koning Harald en koningin Sonja, heeft prinses Märtha een imposant aantal koninklijke genodigden op haar gastenlijst staan. Zou dit betekenen dat ook het Noorse koningspaar meewerkt aan deze exclusieve glossy-deal?

Het hof laat in een reactie echter duidelijk weten dat hier absoluut geen sprake van is. "We zijn ons bewust van de exclusieve rechten die aan twee mediakanalen verleend zijn voor de verslaggeving van de bruiloft van prinses Märtha Louise en Durek Verrett. De leden van de koninklijke familie zullen niet door deze twee kanalen gefotografeerd of gefilmd worden op momenten waar andere pers ook geen toegang heeft."

Met andere woorden: de Noorse royals laten zich niet zomaar voor de kar van een glossy magazine spannen. Het valt nog te zien of eventuele andere koninklijke gasten soortgelijke afspraken gemaakt hebben. En ach, anders is het behind the scenes vast ook goed toeven – met of zonder glaasje exclusieve gin.

Bron: Hello! Magazine, Royal Central | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Prinses Märtha Louise en Durek Verrett in augustus 2019. (Beeld: NL Beeld / ABACA Press)