Maakt het leven mooier

Hurra! Deense hof viert 25e verjaardag van graaf Nikolai

Hiep hoera voor graaf Nikolai! De knappe Deense royal mag vandaag 25 kaarsjes uitblazen. Ter ere van deze dag deelt het Deense hof een aantal mooie kiekjes van de graaf via Instagram.

Feest in Denemarken! Graaf Nikolai van Monpezat, het oudste kleinkind van koningin Margrethe, viert zijn 25e verjaardag. De knappe Deen mag zijn prinselijke titel dan wel een aantal jaar geleden verloren zijn, maar deze dag wordt nog altijd gevierd met koninklijke felicitaties vanuit het hof.

Graaf Nikolai jarig

Het Deense hof was er vanochtend op tijd bij om de graaf in het zonnetje te zetten. "🇩🇰 Zijne Excellentie graaf Nikolai is jarig en wordt vandaag 25 jaar 🇩🇰", schrijven ze bij twee vrolijke foto's van Nikolai. Op de eerste foto zien we hem in een sportieve outfit op de berg Roys Peak in Nieuw-Zeeland, en de tweede foto is een familiekiekje genomen op Château de Cayx in Frankrijk.

Van prins naar model

Hoewel Nikolai opgroeide als prins, draagt hij tegenwoordig enkel de titel 'graaf'. Dit vanwege het besluit van koningin Margrethe om haar kleinkinderen zoveel mogelijk in vrijheid te laten opgroeien. Enkel de kinderen van koning Frederik en koningin Mary mogen zichzelf nog prinsen en prinsessen noemen, de rest is overgegaan naar graven en gravinnen.

Maar ondanks dat Nikolai geen prinsentitel meer heeft, staat hij nog wel flink in de spotlights. De knappe royal besloot namelijk een carrière als model na te jagen, en dat gaat hem ontzettend goed af. Hij wordt uitgenodigd bij Fashion Weeks, schittert op de een na andere cover én heeft zelfs al op de voorpagina van een Nederlands blad gestaan.

Nikolai en zijn vriendin Benedikte bij Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2025 (Beeld: NL Beeld / Action Press)

Dankbaar

Graaf Nikolai heeft duidelijk zijn eigen weg gekozen, maar dat betekent niet dat hij zijn achtergrond en familie vergeten is. "Dat ik opgroeide als lid van de Deense koninklijke familie is mij altijd heel dierbaar geweest”, vertelde hij eerder in het blad Numéro. “Mijn jeugd was er een vol geluk en bovendien relatief normaal. Dat gezegd hebbende ben ik me bewust van de bijzondere omstandigheden waarbinnen ik ben opgegroeid en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Volgens mij heb ik dat goed aangepakt'', aldus de graaf.

En daar kunnen wij natuurlijk alleen maar mee instemmen. Van harte gefeliciteerd, Nikolai!

Bron: Instagram @detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld