Oeh la la: Deense Nikolai siert Nederlandse modecover

Geen prins? Dan maar model!

Van het feit dat de Deense Nikolai zijn prinsentitel is afgenomen, lijkt hij zelf niet veel last te hebben. De graaf is gewoon overgestapt op plan B: de wereld veroveren als model. En verrassend genoeg begint dat in Nederland, waar hij ineens opduikt op de cover van modeblad Numéro.

Plan B

Het was afgelopen september flink schrikken voor Nikolai: van de één op de andere dag werd zijn prinsentitel van hem afgenomen. Op straat stond-ie niet, maar nu een carrière als prins er niet meer in zit, is het natuurlijk wel zaak om over te stappen op een plan B. En daarmee lijkt de graaf al aardig op weg te zijn. Klein beginnen? Geen sprake van. Nikolai verschijnt gewoon direct op de cover van een groot modeblad, en laat daarmee het hart van menig vrouw sneller kloppen.

Instagram-kiekjes

Op Instagram deelt Nikolai vol trots het resultaat van de foto’s op de Nederlandse uitgave van Número. “Thank you to everyone involved!“, schrijft hij erbij.

Wie de Instagram-pagina van Nikolai stiekem al een tijdje in de gaten houdt, heeft waarschijnlijk gezien dat de graaf een aantal geleden weken al in Amsterdam was voor de shoot. En bij een bezoekje aan de Nederlandse hoofdstad kan een kiekje van de grachten uiteraard niet ontbreken.

Opgroeien als royal

In het blad vertelt Nikolai openhartig over zijn liefde voor mode en zijn ambities, maar óók over zijn leven als royal. En dat blijkt, ondanks de lichtelijke shock die zijn grootmoeder Margrethe afgelopen jaar veroorzaakte, verrassend positief. “Dat ik opgroeide als lid van de Deense koninklijke familie is mij altijd heel dierbaar geweest”, vertelt hij in het blad. “Mijn jeugd was er een vol geluk en bovendien relatief normaal. Dat gezegd hebbende ben ik me bewust van de bijzondere omstandigheden waarbinnen ik ben opgegroeid en de verantwoordelijkheden die daarbij komen kijken. Volgens mij heb ik dat goed aangepakt.”

Wat de graaf in ieder geval goed heeft aangepakt, is zijn carrière als model. Wij bladeren nog ‘ns door de foto’s…

Bron: All Things Amalia, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @nikolaitildanmark

Laatste nieuws