Deense graaf Nikolai openhartig over toekomst: ‘Nog niets besloten’

Hij weet ons wel in spanning te houden, die Nikolai.

Het was afgelopen september flink schrikken voor de Deense Nikolai: van de één op de andere dag werd zijn prinsentitel van hem afgenomen. Op straat stond-ie niet, maar nu een carrière als prins er niet meer in zit, is het natuurlijk wel zaak om over te stappen op een plan B. In een openhartig interview deelt Nikolai hoe hij over zijn toekomst denkt.

Margrethes besluit

Mocht je het gemist hebben: het Deense hof schudde op z’n grondvesten. Koningin Margrethe maakte namelijk eind september bekend dat de kids van haar jongste zoon Joachim hun koninklijke titels kwijtraken. Vier van haar kleinkinderen gaan inmiddels daarom niet meer door het leven als prinsen en prinses, maar als graven en gravin van Monpezat. Hoewel Margrethe claimde dat dit in goed overleg was gegaan, lieten Joachim, zijn ex-vrouw Alexandra en (inmiddels voormalig) prins Nikolai weten dat het besluit ze behoorlijk had doen schrikken.

Toekomstplannen

De 23-jarige Nikolai werkt, alsof hij in de toekomst kon kijken en op voorhand al een plan B in zijn achterhoofd had, al een aantal jaar als model. Niet geheel ontoepasselijk geeft hij een interview aan het modeblad Numéro, waar hij een boekje open doet over zijn toekomstbeeld. “Ik sluit niet uit dat ik in de mode-industrie blijf werken”, zegt hij over zijn werk als model. “Ik wil proberen om in het buitenland te werken en iets met mijn academische graad doen, maar ik kan op dit moment niet specifieker zijn (…) Ik heb nog niets besloten over mijn toekomst.” Heel veel plannen, maar nog niks gepland dus, komt ons bekend voor, nietwaar Alexia?

Afijn, voordat de Deense graaf belangrijke beslissingen maakt over zijn toekomst, heeft-ie eerst nog een studie af te ronden. Deze herfst vertrekt Nikolai naar Australië om daar een semester af te ronden. Genoeg tijd om alles nog eens goed te overdenken, dus…

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws