Prinses Alexia deelt eerste bericht via Instagram met vrolijke foto

'Wow!!!'

Het kán je bijna niet ontgaan zijn: prinses Alexia sloot juni lekker af met een diploma, een spetterend feest voor haar achttiende verjaardag, én natuurlijk een vrolijke fotosessie op het Haagse strand, waarbij zij voor het eerst als volwassen prinses deel uitmaakte van het persgesprek na afloop. Vandaag laat de tweede dochter van Willem-Alexander en Máxima opnieuw van zich horen.

Social Media Queen

Ze schijnt al jarenlang actief te zijn op Instagram op een eigen, verborgen account. Maar vandaag laat Alexia voor het eerst via de officiële sociale media van de Oranjes van zich horen. Net als destijds voor zus Amalia, draait dit eerste bericht via het hof om de achttiende verjaardag van de prinses – en dan met name om de duizenden felicitaties die er binnengekomen zijn voor Alex.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bij de foto valt een vrolijke boodschap namens het tweede A’tje te lezen. “Veel dank voor de vele felicitaties die ik voor zowel mijn verjaardag als mijn diploma mocht ontvangen. Wow!!!” Was getekend: Alexia.

What’s in a name?

Alexia’s status als volwassen prinses betekent dat we de komende tijd steeds meer van haar zullen zien en horen, hetzelfde geldt voor zus Amalia. Maar wat bij Amalia’s eerste bericht als volwassen prinses opviel, was dat zij deze ondertekende met haar initialen: CA. Geen casual ‘Amalia’, maar een nadrukkelijk aanwezige C, voor Catharina.

Dit zagen we natuurlijk al eerder bij vader Willem-Alexander. Hij stond in zijn jonge jaren ook kortweg bekend als ‘prins Alexander’, maar ondertussen is ‘Willem’ niet meer weg te denken uit de naam van de koning. Alexia geeft er echter de voorkeur aan om lekker gewoon haar enkele voornaam te gebruiken.

Toekomstplannen

Bij het persgesprek na afloop van de zomerfotosessie kregen we al een klein voorproefje op wat we van de prinses kunnen verwachten de komende periode. Voor de camera’s op het Haagse Zuiderstrand liet Alexia weten dat zij niet direct doorgaat met een universitaire studie. Er komt, net als bij zus Amalia, een tussenjaar. “Beetje reizen, werken en van alles…Heel veel plannen, maar nog niets gepland”, deelde de prinses. “Lekker ongeorganiseerd”, vatte zus Amalia subtiel samen. Ha! Van je familieleden moet je’t maar hebben.

Bron: Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws