Lief! Oranjes delen video van Alexia die de vlag hijst

Beter laat dan nooit!

Afgelopen donderdag was het hoge woord er al uit, maar beelden van Alexia die apetrots de vlag kan hijsen met haar schooltas na het behalen van haar diploma, bleven uit. Tot nu!

Geslaagd

Zoals zoveel middelbare scholieren in het examenjaar, kon Alex dit jaar haar zomervakantie niet helemáál gerust ingaan. Pas met het verlossende woord van haar school, dat de prinses geslaagd was voor haar eindexamens, kon zij echt van de zomer gaan genieten. Die boodschap kwam afgelopen donderdag al: toen kondigde de RVD in een gortdroog bericht aan dat het middelste A’tje haar Internationaal Baccalaureaat behaald had.

Hoewel we donderdag dus uitgebreid de sociale media-accounts van het Koninklijk Huis hebben gecheckt, verschenen daar tot onze grote teleurstelling geen beelden van Alex die de vlag hees, zoals met grote zus Amalia wél het geval was.

Vlag en tas

Vandaag blijkt echter dat die fijne Nederlandse traditie écht niet verloren is gegaan na Alexia’s jaren in Wales. In een vrolijke video van de Oranjes zien we hoe de tweede in lijn naar de troon lekker in’t zonnetje de vlag met daaraan haar schooltas hijst op paleis Huis ten Bosch.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Bij de beelden schrijft het koningshuis: “De vlag kan uit op Paleis Huis ten Bosch! Prinses Alexia heeft donderdag 6 juli haar Internationaal Baccalaureaat diploma behaald aan het United World College of the Atlantic.”

Toekomst

Bij het persgesprek na afloop van de fotosessie op het Haagse Zuiderstrand liet Alexia weten dat zij niet direct doorgaat met een universitaire studie. Er komt, net als bij zus Amalia, een tussenjaar. “Beetje reizen, werken en van alles…Heel veel plannen, maar nog niets gepland”, deelde de prinses.

Kortom: de wereld ligt aan de voeten van de stijlvolle prinses – wie weet wat zij nog allemaal gaat bewerkstelligen in de toekomst.

Bron: Koninklijk Huis, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..