Hiep hoera: prinses Alexia is geslaagd!

Nu kan de prinses pas écht van haar zomer gaan genieten.

De vlag kan weer uit op paleis Huis ten Bosch: de RVD deelde zojuist namelijk dat prinses Alexia geslaagd is en daarmee haar middelbareschooltijd officieel achter zich kan laten.

Wales

Ze is net achttien geworden, werd stijlvol (edoch een tikkeltje verwaaid) op de kiek gezet bij de zomerfotosessie, én nu is er nog meer leuk nieuws voor prinses Alexia. Zij heeft namelijk te horen gekregen dat haar Internationaal Baccalaureaat gehaald heeft!

De tweede in lijn naar de troon besloot in 2021 dat zij haar middelbare school wilde afmaken in Wales: aan het prestigieuze UWC Atlantic College, om precies te zijn. Nét als paps! Aan deze kostschool in een Welsh kasteel kon de middelste dochter haar school in relatieve anonimiteit afmaken – op een incidentele gelekte TikTok hier of daar nagelaten, natuurlijk.

Geslaagd

Eind mei was er al een feestelijke ceremonie ter afsluiting van het jaar – de zogenaamde Leavers Celebration, waarmee het college het einde van de examenperiode luister bijzet. Hier deelden de Oranjes destijds een vrolijk kiekje van op hun sociale media.

En nu is er dus écht reden tot feest: de prinses heeft namelijk haar diploma in de wacht gesleept, en kan daarom nu heerlijk genieten van haar zomervakantie. Een zuurverdiende vakantie, wel te verstaan. Spaanse prinses Leonor, een klasgenootje van Alex, liet namelijk al eens weten dat de laatste loodjes aan het UWC bijzonder zwaar vielen. Na twee jaren zwoegen en weken blokken voor de examens, moet dit een hele opluchting zijn voor onze Alexia.

Toekomst

Bij het persgesprek na afloop van de fotosessie op het Haagse Zuiderstrand liet Alexia weten dat zij niet direct doorgaat met een universitaire studie. Er komt, net als bij zus Amalia, een tussenjaar. “Beetje reizen, werken en van alles…Heel veel plannen, maar nog niets gepland”, deelde de prinses.

Wie weet waar Alexia zich de komende periode mee bezig gaat houden. Voor nu wil Beau Monde de prinses in elk geval van harte feliciteren met dit mooie nieuws!

Bron: RVD, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws