Prinses Alexia heeft examens in Wales afgerond met eindfeest

Ook Willem-Alexander en Máxima waren als trotse ouders bij het feest aanwezig!

Prinses Alexia heeft haar examens op het UWC Atlantic College in Wales afgerond, dat maakt de RVD vandaag bekend. Traditiegetrouw wordt dit feestelijk afgesloten met een eindfeest – waar ook haar ouders aanwezig waren! Ook prinses Leonor heeft haar tijd in Wales afgesloten, zo delen de Spaanse royals. 

Examens afgerond met feest

“Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Alexia der Nederlanden heeft de examens voor het Internationaal Baccalaureaat aan het United World College of the Atlantic afgerond”, meldt de RVD vandaag. Of Alexia geslaagd is voor haar examens, hoort de prinses begin juli pas. Het uitvliegen van de leerlingen is in Wales echter ook reden voor een feestje. “Het UWC markeert het einde van de examenperiode met de traditionele Leavers Celebration”, aldus de RVD. En dat feest was vandaag!

Ook haar ouders en zusje, koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Ariane, aanwezig op het eindfeest. Op social media zien we foto’s van Willem-Alexander die naast de Spaanse koninklijke familie zit en het Koninklijk Huis heeft zelf ook een leuk kiekje gedeeld van Alexia en haar ouders. Wat leuk!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Alexia in Wales

Het is alweer bijna twee jaar geleden dat Alexia naar Wales vertrok, om op het UWC Atlantic College haar laatste twee jaren van de middelbare school af te maken. Het zogenaamde Internationaal Baccalaureaat geldt namelijk als vervanging van de laatste twee jaar VWO. Wat de middelste dochter van het koningspaar na haar examens gaat doen, is nog niet bekend.

Leonor terug naar Spanje

Ook prinses Leonor, een van de klasgenootjes van Alexia, kan haar koffers pakken en terugvliegen naar Spanje. Zij heeft ook haar examens afgerond en neemt afscheid van het UWC Atlantic College. Op Twitter heeft het Spaanse koningshuis een filmpje gedeeld van Leonor tijdens de ceremonie.

Naar het buitenland

De drang om naar het buitenland te gaan zit blijkbaar in het koninklijke bloed. Willem-Alexander ging in de jaren 80 natuurlijk zelf ook naar Wales en afgelopen week werd bekend dat prinses Ariane na de zomer ook haar vleugels zal uitslaan. Het jongste A’tje vertrekt ook naar een UWC, maar dan in Italië.

Bron: RVD, AD, Twitter, Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws