Ciao bella! Prinses Ariane vertrekt naar Italië

De jonge prinses slaat haar vleugels uit!

Groot nieuws voor de Oranjes! Vandaag maakten zij namelijk bekend dat jongste dochter, prinses Ariane, na deze zomer zal vertrekken naar het prachtige Italië. Daar maakt zij haar school af.

Internationale allure

Natuurlijk heeft Willem-Alexander zelf in Wales gestudeerd aan het United World College, en is dochter Alexia daar op dit moment hard bezig met haar examens. Een studieperiode in het buitenland is bij de royal kroost dan ook geen nieuwe keuze!

Toch slaat de jonge Ariane een iets andere weg in dan haar vader en oudere zus. Zij zal namelijk niet naar de prestigieuze kostschool in Wales gaan, maar trekt in plaats daarvan naar Italië!

Ander pad

Een kort bericht van de Rijksvoorlichtingsdienst meldt vandaag: “Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Ariane der Nederlanden vervolgt na de zomer haar middelbare schooltijd aan het United World College Adriatic in Italië. Zij zal daar op gaan voor haar Internationaal Baccalaureaat.”

Op dit moment zit HKH in de vierde klas van het Haagse gymnasium Sorghvliet, waar ook haar zussen hun middelbare schooltijd (deels) hebben doorgebracht. Hoewel Ariane met haar keuze voor de Italiaanse kostschool net een ander pad bewandelt dan haar vader en zus, is het UWC Adriatic wel gelieerd aan de Walese kostschool. Ook Ariane kan dus uitkijken naar een uitdagende paar jaren, waarin zij haar standaard-schoolklusjes moet combineren met een hoop vrijwilligerswerk.

Bella Italia

De Italiaanse boarding school waar Ariane na de zomer begint, is gelegen aan de kust in het noordoosten van Italië, in het dorpje Duino vlakbij de grens met Slovenië. Hier zal de prinses mengen met zo’n 180 leerlingen uit alle windstreken. Helemaal royally approved, natuurlijk, want als royal kun je maar beter voorbereid zijn op een hoop internationale contacten.

Hoewel we natuurlijk reuze enthousiast zijn over deze prachtige stap voor het jongste A’tje, vrezen we ook dat dit betekent dat Ariane de komende jaren niet van de partij zal zijn op Koningsdag. Tja, zo’n examenperiode blijft natuurlijk pittig!

Bron: RVD, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws