Deense Nikolai plaatst zeldzaam kiekje na verlies van prinsentitel

De graaf van Monpezat zit tegenwoordig op Instagram!

De Deense Nikolai was erg geschrokken door het besluit van zijn grootmoeder om zijn prinsentitel af te nemen. Maar met een glanzende modellencarrière heeft prins-af Nikolai gelukkig een backup plan. Een paar weken geleden heeft hij dan ook een nieuw Instagram-account gelanceerd om zijn modellencarrière te promoten en daar komen af en toe ook hele leuke privébeelden van de Deense royals voorbij.

Terugblik

Mocht je het gemist hebben: het Deense hof schudde op z’n grondvesten. Koningin Margrethe maakte namelijk eind september bekend dat de kids van haar jongste zoon Joachim hun koninklijke titels kwijtraken. Vier van haar kleinkinderen gaan inmiddels daarom niet meer door het leven als prinsen en prinses, maar als graven en gravin van Monpezat.

Hoewel Margrethe claimde dat dit in goed overleg was gegaan, lieten Joachim, zijn ex-vrouw Alexandra en (inmiddels voormalig) prins Nikolai weten dat het besluit ze behoorlijk had doen schrikken.

Instagram

De privacy van de royals wordt over het algemeen goed beschermd. Zo hebben koningshuizen vaak een gezamenlijk socialmedia-account waarbij er goed over na gedacht wordt wat er gedeeld wordt. Nu Nikolai geen prinsentitel meer heeft, heeft de graaf een paar weken terug een openbaar Instagram-account aangemaakt. Hier post hij niet alleen prachtige modellenfoto’s, maar deelt hij ook enkele zeer zeldzame familiefoto’s van een recente skivakantie. Smullen maar!

Wintersport

Nikolai is op wintersportvakantie met zijn vader en stiefmoeder, prinses Marie, zijn jongere broer graaf Felix en de twee kinderen van Marie en Joachim, graaf Henrik en gravin Athena. De oudste zoon van prins Joachim deelde zes foto’s van de Deense royals die volop plezier aan het maken zijn. Normaal gesproken blijven dit soort foto’s uit het oog van het grote publiek, dus wij zijn nu al fan van Nikolai zijn Instagram-account!

Bron: Hello! Magazine, Daily Mail, Insatgram @nikolaitildanmark | Beeld: Det Danske Kongehus

Laatste nieuws