Maakt het leven mooier

Fun facts: 6x wat je nog niet wist over Marieke Elsinga

Marieke Elsinga: ze is een baken van spontaniteit, een veelzijdige mediapersoonlijkheid en al jaren een geliefd gezicht op de Nederlandse televisie en radio. Hoewel we soms denken dat we alles al over haar weten, zijn er nog genoeg dingen die nog niet zo bekend zijn over deze stralende presentatrice en radiomaker!

Net als je denkt ALLES te weten over Bekend Nederland, verrast Beau Monde je met nieuwe fijne feitjes. Met vandaag in de spotlight: Marieke Elsinga.

1. Ze is onlangs voor de tweede keer moeder geworden

In augustus beviel Marieke van haar tweede kindje, een meisje. Zij kreeg de naam Noa Maria Anna. Marieke en haar vriend Sander hebben ook al een zoontje, Jip. Jip werd thuis in bad geboren, in het bijzijn van haar vriend en kat Kiki.

2. Oude vriendschap roest niet

Marieke heeft twee vriendinnen met wie ze bijna 35 jaar bevriend is: Janneke en Vera.

3. Kampeervakantie

Vroeger ging ze met haar ouders op vakantie naar Frankrijk en Italië. "Met de vouwwagen. Eindeloze dagen, mooi weer, stokbrood met Nutella en elke avond vertelde mijn vader een zelfverzonnen verhaal."

4. Bewondering

Marieke bewondert Beau van Erven Dorens. "Hij is op tv precies dezelfde persoon als wanneer je koffie met hem drinkt."

5. Bijbaantje in Amsterdam

Ze was barista bij De Koffiesalon in Amsterdam. "Ik kom er nog altijd. Ze hebben de beste honingwafels."

6. Favoriete leesvoer

Marieke's favoriete boek? De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch.

Dit artikel is afkomstig uit de dubbeldikke juli-augustus editie van Beau Monde. Deze ligt tot 3 september in de winkels!

Beeld: NL Beeld