Maakt het leven mooier

Dit waren de bijzondere trouwgeloften van prinses Märtha Louise en Durek Verrett

Omringd door hun dierbaren beloofden prinses Märtha Louise en sjamaan Durek Verrett elkaar de eeuwige trouw tijdens een bijzondere huwelijksceremonie in Geiranger. Dít zijn de woorden die de prinses en haar sjamaan naar elkaar uitspraken.

We schreven er al maanden over, maar dit weekend was het dan eindelijk zover: de bruiloft van de Noorse prinses Märtha Louise en haar sjamaan Durek Verrett. Hoewel deze relatie natuurlijk met de nodige controverse gepaard ging, was de koninklijke familie gewoon aanwezig bij het grootste festijn. Zij waren dan ook getuige van de emotionele wedding vows die het koppel naar elkaar uitsprak.

Geloften Märtha Louise en Durek

Gisteren was Hotel Union in Geiranger het toneel van de grootse, meeslepende bruiloft van Märtha Louise en haar 'twin flame' Durek. Temidden van fjorden en bergen gaf het excentrieke koppel elkaar het ja-woord. Voor de uitgebreide rapportage van dat moment zullen we nog even moeten wachten op de aanstaande Netflix docu (al zijn er hier al wel wat exclusieve beelden te zien), maar de wedding vows van het stel zijn al wel vast onthuld door exclusieve mediapartner Hello! Magazine.

"Ik beloof altijd te luisteren naar jouw wijsheid", begon Durek emotioneel. "Ik beloof altijd ruimte te maken voor jou en voor je dochters, en ik beloof ook naar hen te luisteren. Ik beloof van je te houden tot mijn laatste adem."

Ook Märtha moest haar tranen inhouden terwijl ze haar geloften uitsprak. "Ik beloof van je te houden met heel mijn hart. Ik beloof verantwoordelijkheid te nemen voor mijn emoties. Ik beloof van je te houden omdat ik weet dat jij weet dat mijn meiden op de eerste plek staan. En ik beloof mijn uiterste best te doen om naast jouw zijde te blijven wandelen, omdat we altijd veranderen en toch altijd hetzelfde blijven. Omdat we altijd verleden, heden en toekomst in één zijn."

Zoals we van de spirituele lovebirds gewend zijn klinkt dit natuurlijk ietwat zweverig, maar we moeten toegeven: het is wel zoet en oprecht, non?

Noorse familie viert mee

Hoewel Märtha inmiddels al haar royal taken heeft neergelegd – voor zover organisaties haar niet zelf al de deur gewezen hadden – blijft zij natuurlijk een prinses. Naast een diamanten diadeem, konden de nodige koninklijke gasten dus ook niet ontbreken. De Noorse royals feliciteren de newlyweds dan ook via hun Instagram. "Proficiat aan prinses Märtha Louise en Durek Verrett die vandaag, 31 augustus 2024, in Geiranger getrouwd zijn 🩷", staat erbij geschreven. "De koninklijke familie was aanwezig om het bruidspaar te feliciteren."

Wie er ook op het kiekje staan? Onze eigen eigen prins Constantijn en prinses Laurentien! Zij waren eveneens aanwezig bij de bruiloft.

Galadiner

Na de bruiloftsceremonie was het evenement natuurlijk nog niet ten einde. Gisteravond stond er namelijk nog een groots galadiner op de planning, waar de liefde gevierd met een feest dat tot in de kleine uurtjes voortduurde. Op beelden van de avond is te zien hoe het pasgetrouwde stel arriveerde bij Hotel Union, waar deze festiviteiten plaatsvonden.

Via een rode loper arriveert het kersverse bruidspaar bij de feestlocatie (Beeld: NL Beeld / Dana Press)
Ook een kusje voor de camera's kon natuurlijk niet ontbreken (Beeld: NL Beeld / Dana Press)

Vandaag kwam er dan toch echt een einde aan de sprookjesbruiloft, en werden de gasten met bussen teruggebracht naar het vliegveld van Ålesund. Vanochtend konden ze eerst nog wel genieten van een uitgebreid ontbijt en een luxe brunch. Aan goede zorgen geen gebrek! Stiekem zijn wij wel benieuwd hoeveel slaperige koppies met een kleine hangover aan het ontbijt verschenen na de knalfuif van gisteren...

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld