Maakt het leven mooier

Prinses Sofia verschijnt voor het eerst in het openbaar sinds aankondiging zwangerschap

Prins Carl Philip en prinses Sofia verschenen voor het eerst en public sinds de aankondiging van hun vierde zwangerschap. Wij waren natuurlijk stiekem wel benieuwd: valt er al een babybump te bespeuren?

Prinses Sofia verschijnt voor het eerst in het openbaar sinds aankondiging zwangerschap

Afgelopen woensdag en donderdag brachten Sofia en Carl Philip een bezoek aan de regio Värmland. Geen mega spannend uitje, maar tóch is het een bijzonder moment. Het is namelijk voor het eerst dat de prinses in het openbaar verscheen sinds zij haar zwangerschap aankondigde. En ze doet meteen ook een leuke onthulling: hopen haar andere kids op een broertje of een zusje?

Bezoekje aan Värmland

Prins Carl Philip en prinses Sofia dragen de titels hertog en hertogin van Värmland, en deze week gingen ze op een tweedaags bezoekje aan 'hun' regio. Volgens zijn koninklijke biografie heeft Carl Philip een bijzonder nauwe band met het gebied, en komt hij er regelmatig voor zijn werk en zijn privéleven.

Afgelopen woensdag en donderdag ging het stel langs bij verschillende bedrijven in Värmland, in het kader van duurzame verandering en veerkracht. En daar hoorden onder andere bezoekjes aan een Volvo-fabriek, de reclasseringsdienst en een museumtuin bij.

Carl Philip mocht even een testritje maken op de Volvo-trekker (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)
Prinses Sofia kan er gelukkig wel om lachen (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)
Ook serieuze gesprekken behoorden tot de orde van de dag (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)
De zwangere prinses Sofia ziet er stralend uit tijdens de wandeling (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Op basis van de foto's moeten we concluderen dat er bij Sofia nog geen tekenen van een groeiende baby bump te zien zijn, maar wellicht heeft ze die strategisch verhuld in een wijdere outfit. De prinses draagt namelijk een soepelvallende sweater van het merk Nümph, die ze ook nog een tijdje bedekte met een blauwwitte sjaal van Bernadotte & Kylberg. Praktisch, stijlvol, en vooral lekker warm!

Zwangerschap Sofia

Het kon natuurlijk niet anders: tijdens het bezoek aan Värmland kwam de zwangerschap ook kort even ter sprake. "Zoals de meeste aanstaande ouders waren we dolblij. Het is een grote vreugde", zei Carl Philip. Zijn vrouw vulde aan: "Ook de kinderen zijn heel blij en vol verwachting. Zij hopen stiekem op een klein broertje."

Sofia en Carl Philip hebben au moment drie zoontjes: prinsjes Alexander (2016), Gabriel (2017) en Julian (2021). Afgelopen week werd aangekondigd dat hier een vierde koninklijke spruit bij komt! "Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Carl Philip en Prinses Sofia zijn verheugd aan te kondigen dat de Prinses in verwachting is van het koppels vierde kind", schreef het Zweedse hof op Instagram. "Prinses Sofia maakt het goed, en hun kroost wordt verwacht in februari 2025."

Royalty
  • Hello! Magazine
  • NL Beeld