Maakt het leven mooier

11-jarige Prins George krijgt zijn eerste vliegles: 'Perfecte moment om te beginnen'

De Britse royals hebben een nauwe band met de luchtvaart, en het lijkt erop dat die traditie ook aan prins George wordt doorgegeven. Onder toeziend ook van zijn ouders kreeg de prins vorige week namelijk zijn allereerste vliegles! Jong geleerd, oud gedaan, zullen we maar zeggen.

11-jarige Prins George krijgt zijn eerste vliegles

Al sinds hij een peuter is, schijnt prins George groot fan te zijn van vliegtuigen. Hoog tijd om daar wat meer mee te doen, moeten zijn ouders William en Kate gedacht hebben. De prins is inmiddels namelijk al bezig om zelf te leren vliegen - en dat op elfjarige leeftijd.

Prins George de lucht in

Ook voor de Waleses is het nieuwe schooljaar weer begonnen. Maar voor het zover was, stond er voor prins George eerst een bijzonder uitje op de planning. Op de laatste dag van de zomervakantie kreeg hij namelijk zijn allereerste vliegles!

Volgens The Sun keken prins William en prinses Kate toe hoe hun oudste zoon de lucht in ging tijdens zijn vliegles op White Waltham Airfield. Hij zou een uurtje hebben rondgevlogen, waarna het gezin samen een drankje deed bij het clubhuis van het vliegveld.

De liefde voor vliegtuigen zat er bij George al jong in (Beeld: NL Beeld)

Volgens een omstander genoot de prins volop van zijn eerste vliegles: "Hij vond het geweldig. Dit is het perfecte moment om te beginnen." Een ander vult aan: "Zijn ouders keken veilig vanaf de grond toe hoe George opsteeg. Hij vloog samen met een instructeur en vond het fantastisch."

Koninklijke familie en luchtvaart

Elf jaar klinkt wel een beetje jong om te vliegen, non? Toch is dat niet helemaal ongebruikelijk. Volgens de website van het vliegveld kunnen mensen van alle leeftijden leren vliegen, maar moet je minstens zestien jaar oud zijn om een solovlucht te maken.

Prins George is dan natuurlijk de aangewezen persoon om al op jonge leeftijd aan deze hobby te beginnen. Leren vliegen zit namelijk echt ingebakken in de traditie van de Britse koninklijke familie. Zijn overgrootvader, prins Philip, begon zijn vlieglessen in 1953.

Embed from Getty Images

En opa Charles ontving zijn royal wings in 1971:

Prins Charles in de cockpit! (Beeld: NL Beeld)

Prins William kon natuurlijk niet achterblijven. Ook hij volgde vlieglessen en voltooide deze in 2008.

In september 2010 haalde William zelfs z'n brevet als reddingspiloot. (Beeld: NL Beeld / PA Images)

Met de paplepel ingegoten

Dat de kroonprins zijn liefde voor het vliegen heeft doorgeven aan zijn oudste zoon, wisten we al. Eerder dit jaar verklapte William al het een en ander over de vliegambities van George. Volgens hem is de kleine prins 'een piloot in de dop'. Hij is volgens zijn vader 'geobsedeerd door vliegtuigen en wil graag luchtcadet worden'.

Ook bezochten de Waleses vorig jaar al de Royal Air Force-basis samen met George, Charlotte en Louis.

George krijgt alvast een sneak peak bij de Koninklijke Luchtmacht (Beeld: NL Beeld)

Op dat uitje bleek al wel: George vond al die vliegtuigen en apparatuur machtig interessant. Nou zal het ongetwijfeld nog wel even duren voordat de prins zelf zijn eigen training bij de Royal Air Force gaat beginnen, maar met de vliegles van afgelopen week is de eerste stap maar vast gezet.

Royalty
  • The Sun, Hello! Magazine
  • NL Beeld