Maakt het leven mooier

Deense koningin Margrethe belandt na val in het ziekenhuis

Heftig nieuws: de 84-jarige koningin Margrethe ligt momenteel in het ziekenhuis. Dat melden verschillende Deense omroepen. De koningin zou gisteravond gevallen zijn in haar eigen residentie, het Fredensborg-paleis.

Deense koningin Margrethe belandt na val in het ziekenhuis

De Deense koningin Margrethe heeft een nare val gehad, en is daarom overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt het hoofd communicatie van het Deense koningshuis aan persbureau Ritzau. Het Koninklijk Huis zelf heeft verder nog niet gereageerd op de toestand van de koningin.

Margrethe in het ziekenhuis

Gisteravond is de koningin met piepende banden naar het Rigshospitalet in Kopenhagen gebracht, nadat zij in het Fredensborg-paleis was gevallen. Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed met haar.

"De koningin is - naar omstandigheden - in orde, maar is voorlopig in het ziekenhuis opgenomen voor observatie," liet de woordvoerder van het hof weten. De Deense royals zelf hebben nog geen update gegeven over het vervelende vooral.

Gezondheid Margrethe

De afgelopen tijd heeft Hare Majesteit vaker gekwakkeld met haar gezondheid. Zo ging ze in 2023 onder het mes, omdat ze al langere tijd veel last had van haar rug. Op een gegeven moment zelfs zo veel, dat de koningin het niet eens meer kon opbrengen om rechtop te staan. Gelukkig liep die operatie volgens plan, en de Deense knapte weer op.

Toch verraste verraste Margrethe vorig jaar heel de wereld, toen zij onverwachts aankondigde na 52 jaar af te treden. Over de reden hiervoor werd veel gespeculeerd, en de gekste roddels deden de rondte. Toch moeten we natuurlijk niet vergeten dat de koningin óók gewoon een dagje ouder wordt.

Werkzaamheden afgelast

Tegelijkertijd betekent dat niet dat ze al haar taken ook naast zich heeft neergelegd. Zo was de koningin gisteren nog aanwezig bij de opening van een scleroseconferentie in Kopenhagen, en eerder deze week mocht ze nog de Rungstedlund-prijs uitreiken.

Morgen zou de koningin eigenlijk een jubileumsfeest aan de Universiteit van Aarhus bijwonen. Op de website van het koninklijk huis valt nu te lezen dat haar deelname aan deze viering begrijpelijkerwijs is geannuleerd.

Namens Beau Monde wensen wij de koningin natuurlijk heel veel sterkte, en we hopen dat ze snel weer de oude is!

Royalty
  • DR
  • NL Beeld