Maakt het leven mooier

Albanese kroonprins onthult piepjonge nieuwe vlam vlak na scheiding

Rond de tijd van de scheiding deden de geruchten de rondte: heeft kroonprins Leka nu al een andere lover? Inmiddels heeft hij zijn relatie met de zestien jaar jongere Blerta Celibashi officieel bevestigd. En zij is geen onbekende: de 26-jarige fotografe legde al jaren het leven van de prins, zijn ex-vrouw en hun dochtertje vast. Juicy!

Albanese kroonprins Leka onthult piepjonge nieuwe vlam vlak na scheiding

Begin dit jaar deelden we het droevige nieuws dat het sprookjeshuwelijk voor de Albanese kroonprins Leka is geëindigd in een echtscheiding. Inmiddels blijkt echter dat hij maar weinig tijd heeft genomen om dit verdriet te verwerken, want de prins is lijkt allang dolgelukkig te zijn met zijn nieuwe vlam.

Nieuwe liefde

Prins Leka was onlangs aanwezig bij het Carpathia West Ball, een gala ter ere van het Queen Geraldine Foundation. En dat leek hem wel een goed moment om zijn nieuwe girlfriend officieel te introduceren: op zijn Instagram stories deelt de prins een kiekje van zichzelf en zijn nieuwe vriendin, Blerta Celibashi, bij het event.

Prins Leka en zijn nieuwe vriendin, Blerta Celibashi (Beeld: Instagram @princleka)

Wie is Blerta Celibashi?

Blerta en de prins kennen elkaar al veel langer. De 26-jarige werkt als professioneel fotografe en zet gezinnen, bruiloften en andere gezelschappen op de kiek. Enne, ook de Albanese royal family valt daaronder! Zo schoot de vrouw in 2022 al onderstaand kiekje van Leka en zijn dochtertje, prinses Geraldine.

Overigens is dit niet de eerste keer dat Leka en zijn ex-vrouw Blerta inhuurden voor wat foto's. Sterker nog, het lijkt erop dat zij fotografe aan huis was bij de royals. Vrijwel alle recente portretten van het gezin, inclusief de foto's ter ere van Geraldine's geboorte in 2020, werden namelijk door de nieuwe vlam van de prins gemaakt.

Prins Leka en prinses Elia op de eerste verjaardag van hun dochter (Beeld: Blerta Celibashi / NL Beeld)

Scheiding van Elia

Kroonprins Leka was ongeveer zeven jaar getrouwd met zijn ex-vrouw, kroonprinses Elia. De twee verloofden zich in 2010, en in het najaar van 2016 gaven ze elkaar het ja-woord. Op 22 oktober 2020 kreeg het kroonprinselijk paar hun dochter Geraldine. Zij werd vernoemd naar haar overgrootmoeder, koningin Geraldine van Albanië.

Maar wat begon als een sprookje, eindigde in januari onverwacht. Het stel maakte bekend dat hun huwelijk voorbij was. "Aangezien het huwelijk zijn doel had verloren, hebben ze besloten het met wederzijdse instemming te beëindigen en de nodige juridische stappen te ondernemen," liet de prins destijds in een officieel statement weten.

Vechtscheiding

De echtscheiding liep echter uit op een vechtscheiding. Kort na de aankondiging lekten er beelden uit waarop te zien was hoe Leka werd 'aangevallen' door zijn Elia en haar vader. In een verklaring vanuit het hof stelde de prins dat hij 'fysiek werd aangevallen met zware objecten' door zijn ex-vrouw en ex-schoonvader. Elia beweerde op haar beurt dat Leka haar vader mishandelde en dat zij daarom moest ingrijpen.

Tja, en nu blijkt dat de prins ervandoor is met een veel jongere vrouw die eigenlijk al jarenlang een soort personeelslid van het gezin was, wordt de hele situatie alleen maar nóg rommeliger. Wij hopen op zijn minst dat Leka en Blerta hun romance pas ná de scheiding gestart zijn - maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet.

Royalty
  • Hello! Magazine, Instagram, Vizion Plus
  • NL Beeld