Maakt het leven mooier

Beauty Jury: Beau Mondes stijlexperts over de beautylooks van de celebs

Elke maand geven drie beauty-experts voor Beau Monde hun ongezouten mening over de beautylooks op de red carpets. Sommige celebs komen er zonder kleerscheuren vanaf, maar dat geldt zeker niet voor iedereen. Dit keer nemen onze expert de looks van Angelina Jolie, Lucy Boynton, Zendaya en Venus Williams onder de loep.

Beauty Jury september 2024 – Angelina Jolie bij de openingsavond van The Outsiders.

Juryleden Thijs Willekes (visagist en beautycoach, bekend van Modepolitie 2.0), Floor Kleyne (haarstylist voor shows van grote merken en BN’ers, onder wie Eva Jinek en Anna Drijver) en Paul Benjamin (make-up, hair en costume artist) nemen geen blad voor de mond als het gaan om de beautylooks van celebs. We nemen je mee in hun ongezouten meningen én de cijfers die onze Beauty Jury uitdeelt aan de celebs.

Koele lipstick maakt je jeugdiger

Tijdens de openingsavond van The Outsiders op Broadway schitterde Angelina Jolie met haar volumineuze oorbellen en cape.

Haar beautylook scoorde een 8.

Thijs: “Klassiek, en in dit geval ook oud-makend. De kleur ondertoon van de rode lip is in combi met de caramel outfit wat zwaar. Een koele ondertoon zou ’t jeugdiger maken.”
Cijfer: 7

Floor: “Hoewel ik groot fan ben van Angelina als brunette, vind ik haar met blond haar ook een beauty. Koos ze voorheen nog voor edgy mode- en beautylooks, nu gaat ze vaker voor zacht en naturel, zoveel is duidelijk.”
Cijfer: 8

Paul: “Soms vergeet ik dat Angelina bijna 50 is. Deze vrouw moét het elixer van de eeuwige jeugd gedronken hebben. Weinig mensen die de rode lip zó rocken als Angie.”
Cijfer: 9

Tussen beeldig en edgy in

Lucy Boynton pronkte met haar winged eyeliner bij de première van The Greatest Hits in Hollywood.

Haar beautylook scoorde een 8+!

Thijs: “Lekker Twiggy-inspired lookje! Ik hou wel van een line-statement. De blauwe kringen onder de ogen zijn helaas wel heel zichtbaar. Misschien een slechte nacht gehad, dat kan, maar matteren is dan wel noodzaak.”
Cijfer: 9

Floor: “Wat ik zo leuk vind aan Bohemian Rhapsody-actrice Lucy Boynton, is dat ze het raakvlak tussen beeldig en edgy opzoekt. De make-up is niet de meest handige, maar wél rock-’n- roll.”
Cijfer: 8

Paul: “Weird, maar lekker! Bij die neerwaartse liner dacht ik in eerste instantie ‘nee’, maar Lucy rockt het. Ook dol op het haar.”
Cijfer: 8

Why dit pluishaar?

Zendaya rockte een avondjurk van Vera Wang bij de première van Challengers in LA.

Haar beautylook scoorde een 8-.

Thijs: “Niet per se iets op aan te merken, maar het zou leuk zijn als ze met haar make-up iets fashion forwards zou doen. Dit is netjes, maar niet spannend en ook niet inspirerend.”
Cijfer: 7

Floor: “Die fladderende flyaway haartjes zijn een nonchalante tegenhanger van een classy look. Niet iedereen is er dol op, en deze zijn ook wel wat aan de scruffy kant, maar ik hou van de dynamiek die zo ontstaat.”
Cijfer: 8

Paul: “Er is weinig wat deze Euphoria-queen niet staat. Make-up is stunning, gorgeous bronzen oogje met nude glossy lip. Maar dit pluizige haar, why?”
Cijfer: 8

Dikke laag foundation

Ook Venus Williams verscheen op de rode loper bij de première van Challengers in LA.

Haar beautylook kwam met een 5+ een stuk minder goed uit de verf.

Thijs: “De flinke laag foundation geeft veel glans, waardoor poriën uitvergroot worden. Een poeder zou geen overbodige luxe zijn. Het kohlpotlood rond de ogen is aan de wandel gegaan - liquid blijft beter zitten.”
Cijfer: 6

Floor: “Hoewel Venus’ prachtige mond heel goed uitkomt nu het haar uit het gezicht gestyled is, had ik liever voor een klein knotje in de nek gekozen. Inclusief supershiny wetlook.”
Cijfer: 5

Paul: “Tja, rommelig haarwerk, rommelige wenkbrauwen (niet in a good way). En dan het zilvergrijze bij ‘melanin skin’... Liever kies ik voor warme tonen die de huid versterken.”
Cijfer: 5

Tja, de volgende keer dus toch rode lippen met koele ondertoon en wings van liquid eyeliner!

Dit artikel is afkomstig uit Beau Monde #9 2024. Deze ligt nog héél even in de winkels, dus haal 'm gauw in huis!

Celebrity
  • Beau Monde Magazine
  • NL Beeld