Glamour met een knipoog

De 7even: de mooiste looks van Viola Davis

Van deze zeven gaan we beven (van genot). In elke Beau Monde de beste outfits van een showbizz-diva, met dit keer Viola Davis. Van Oscars tot Cannes en van McQueen tot Valentino: we hebben haar zeven beste looks op een rij gezet.

De mooiste looks van Viola Davis. Hier afgebeeld bij het Met Gala 2023.

Diva's en rode lopers: een meer iconische combinatie kunnen we niet bedenken. We kijken dan ook graag onze ogen uit aan de prachtige outfits die de celebs bij de eindeloze gala's en feestjes in en rond La La Land tevoorschijn toveren. Eén van die immer modieuze iconen is levende legende, multitalent en EGOT-winnares Viola Davis. Wij duiken in haar zeven mooiste looks!

1. Ami Paris in Cannes, 2024

Alsof de ontelbare red carpet-momenten tijdens het filmfestival van Cannes nog niet genoeg zijn, wordt het jaarlijkse evenement ook afgesloten met een feestelijk rode loper-moment. Hier droeg Viola Davis dit jaar deze prachtige Ami Paris-japon met cape.

Viola Davis in Cannes, 2024. (Beeld: NL Beeld)

2. Valentino bij het Met Gala, 2023

Bij het Met Gala, het grootste jaarlijkse evenement voor fashion-liefhebbers wereldwijd, geldt natuurlijk: more is more. Niks ingetogenheid, maar ga voor extravagance, voor va-va-voom, voor glitters, veren, en custom couture. Ook la Davis had deze boodschap goed begrepen, en verscheen vorig jaar in deze imposante gevederde Valentino-look ten tonele.

Viola Davis bij het Met Gala, 2023. (Beeld: NL Beeld)

3. Naeem Khan bij de Grammy's, 2023

Bij de uitreiking van de Grammy's in 2023 straalde Viola in een prachtige japon van ontwerper Naeem Khan. Een fantastische look voor een onvergetelijke avond, want hier sleepte zij namelijk de Grammy in de wacht voor het beste audioboek. Daarmee bereikte de diva als achttiende (!) persoon in de geschiedenis een zogenaamde EGOT-status. Dat wil zeggen dat deze dame over haar carrière al een Emmy, een Grammy, een Oscar én een Tony Award heeft gewonnen.

4. Valentino bij de Screen Actors Guild Awards, 2023

Bij de Screen Actors Guild Awards in februari 2023 was de actrice niet te missen in highlighter-geel. Deze robe van Valentino is een stijlvolle combinatie van tijdloos design met een gewaagde knalkleur.

Viola Davis bij de Screen Actors Guild Awards, 2023. (Beeld: NL Beeld)

5. Jason Wu bij de Golden Globes, 2023

Een béétje verregend, maar dat mag de pret niet drukken. Vorig jaar trokken er flinke buien over Beverly Hills toen de uitreiking van de Golden Globes plaatsvond. De prachtige blauwe Jason Wu-japon had hierdoor een ietwat vochtig randje, maar laten we wel wezen: de diva zag er hoe dan ook prachtig uit.

Viola Davis bij de Golden Globes, 2023. (Beeld: NL Beeld)

6. Christopher John Rogers voor de Governors Awards, 2022

Medio november 2022 vond de uitreiking van de dertiende Governors Awards plaats in Hollywood. Hoewel je misschien een warme winterjapon verwacht, gaf Viola Davis acte de présence in deze kleurrijke Christopher John Rogers-japon. Gorgeous!

Viola Davis bij de Governors Awards, 2022. (Beeld: NL Beeld)

7. Alexander McQueen bij de Oscars, 2021

Ze schijnt dól te zijn op de tassen van modehuis Alexander McQueen, maar ook dit witte japonnetje misstond de actrice bepaald niet. Hoewel ze de Academy Award voor beste actrice hier aan haar neus voorbij zag gaan, is deze look natuurlijk al een winnaar an sich.

Viola Davis bij de 93e Academy Awards, 2021. (Beeld: NL Beeld)

Style File

Stylist?

Elizabeth Stewart, ook de favo van Julia Roberts en Jessica Chastain.

Stijlicoon?

Naomi Campbell. "Ze zei tegen me dat ik geboren ben om kleur te dragen."

Never nooit niet?

Bruintinten. "Uit mijn kast verbannen na mijn gesprek met Naomi."

Nooit genoeg?

Statement-oorbellen.

Schoenen?

Hakken van Stuart Weitzman en Air Jordan I sneakers van Nike.

Tassen?

Alles van Alexander McQueen.

Fashion faux pas?

"Terugkijkend...De roze Michael Kors die ik in 2018 naar de Oscars droeg. Prachtige jurk, maar deed niets voor mijn figuur."

Dit artikel is afkomstig uit Beau Monde #9 2024. In elke editie van Beau Monde gaan we in gesprek met de BN'ers, nemen we je mee in de wereld van Hollywood en royalty, en tippen we de leukste must-haves, must-sees en must-dos. Onze septembereditie ligt nog héél even in de winkels, dus haal 'm snel in huis!

Celebrity
  • Beau Monde #9, 2024
  • NL Beeld