Glamour met een knipoog

Luxemburgs prinsje niet al te blij met het bezoek van de paus

Afgelopen week kregen de Luxemburgse royals hooggeëerd bezoek van paus Franciscus. Hartstikke leuk voor het keurig katholieke gezin, alleen prinsje Charles was niet zo'n fan van de ontmoeting... En dat liet hij maar al te duidelijk merken.

Luxemburgse prins Charles is niet blij met het bezoekje van de paus

Paus Franciscus was deze week op reis in België en Luxemburg. Donderdag bezocht hij de Luxemburgse royals, en daar hoorden ook de kleine prinsjes François (1) en Charles (4) bij. Laatstgenoemde voelde zich alleen wel een beetje benadeeld door de paus, en uitte daarover duidelijk zijn ongenoegen.

Paus Franciscus op bezoek

De hele koninklijke familie was aanwezig om de paus te verwelkomen in Luxemburg - inclusief de allerkleinsten. Naast groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa waren ook prins Guillaume en prinses Stéphanie aanwezig met hun kroost. En zelfs prins Felix en Claire, prinses Alexandra en haar man Nicolas én prins Sebastien waren met hun gezin overgekomen voor een kiekje met de paus.

Het hele gezelschap tegelijkertijd in de camera laten kijken is ook niet makkelijk (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Prins Liam, de zoon van prins Félix en prinses Claire kreeg nog een aai over de bol van de kerkvader, maar dat leek hij vooral een beetje ongemakkelijk te vinden.

Prins Liam krijgt een aai over de bol van paus Franciscus (Beeld: NL Beeld / Abaca Press)

Prins Charles

Het is natuurlijk altijd een beetje een risico met jonge kinderen: gaan ze zich een beetje gedragen? Prins Charles, de zoon van Guillaume en Stéphanie, kon zich in ieder geval toch niet helemaal inhouden toen zijn broertje François een koekje van de paus wist te bemachtigen, en hij niet.

Binnen no-time zien we hoe de grote broer het koekje uit de handen van zijn broertje weet te grissen - tot groot ongenoegen van François. Maar ja, kunnen we dat hem nou echt kwalijk nemen?

Prins Charles en prins François

Ondanks de jonge leeftijd van de prinsjes, nemen Guillaume en Stéphanie hun kids trouwens regelmatig mee op werkbezoek. Zo waren de twee prinsjes in november 2023 aanwezig bij een bezoek aan een stichting waar mensen met een beperking werkzaam zijn. In diezelfde maand namen hun opa en oma, groothertog Henri en groothertogin Maria Teresa, de kleine prinsjes mee naar een tentoonstelling. En ook bij werkuitjes naar verzorgingstehuizen weten de kleine charmeurs te zorgen voor een glimlach op de gezichten van de bewoners, die het maar al te leuk vinden dat de prinsjes een bezoekje komen brengen.

Jong geleerd is oud gedaan, zullen we maar zeggen!

Royalty
  • Libelle
  • NL Beeld / Abaca Press