Glamour met een knipoog

Dolly Parton deelt haar geheim voor een gelukkig huwelijk

Dolly Parton is een levende muzieklegende die voor miljoenen fans heeft opgetreden over de hele wereld. Ondanks haar drukke leven is de zangeres al bijna 60 jaar lang gelukkig getrouwd met haar echtgenoot. 

Dolly Parton tijdens concert

Ze staat bekend om haar flamboyante looks, grote blonde coupe en over-the-top imago. Maar niet alles is wat het lijkt... Muzieklegende Dolly Parton doet een boekje open over het geheim achter haar zestigjarige huwelijk en privéleven achter de schermen. En dat is niet wat je verwacht van zo'n podiumtijger!

Huisvrouw

Ondanks haar spetterende optredens over de hele wereld, biecht Dolly op een echte huisvrouw te zijn. "Ik ga niet zo vaak uit en leef eigenlijk gewoon een eenvoudig leven", zegt ze in een interview met HELLO!. "Ik zie eruit als een feestpop, maar ik ben eigenlijk een huismus als ik niet werk; ik ben graag thuis. Ik hou van koken en lezen, en van dingetjes in huis doen, vrouwelijke dingen."

Camperlife

De blonde Amerikaanse is al bijna zestig jaar lang happy in love met haar echtgenoot. "Mijn man en ik hebben altijd van elkaar genoten", vertelt Dolly. "Ik vind het heerlijk om dingen met hem te doen; we hebben een kleine camper en reizen graag rond, vooral in Tennessee. We gaan er graag op uit voor weekendjes of dagtochten. We zijn het hele land door geweest met de camper." Luxueuze hotels en glamoureuze stekjes zijn aan deze diva dus niet besteed!

Geheim voor een goed huwelijk

Dolly was 20 toen ze met de 23-jarige Carl Dean in het huwelijksbootje stapte. Inmiddels zijn ze bijna zestig jaar verder en nog altijd even gelukkig met elkaar. Het geheim voor een goed huwelijk? "Wederzijds respect en een goed gevoel voor humor." Aha!

Carl wil het liefst uit de schijnwerpers blijven. Daarom heeft Dolly er altijd voor gekozen om haar publieke persoonlijkheid gescheiden te houden van haar persoonlijke leven. "Hij hield er nooit van om uit eten te gaan en al dat soort dingen. En hoewel ik graag met vrienden uitga voor een lekker diner, vond ik het prima om mijn leven privé te houden." Awh, dat is pas echte liefde.

Bubbels

Haar familie is overigens net zo belangrijk als haar echtgenoot, vertelt Dolly. Als een van de twaalf broers en zussen is haar steeds groter wordende familie haar prioriteit. "We zijn een hechte familie en maken graag plezier. Ik heb een groot huis – en meerdere grote tafels – en in mijn huis kunnen we ons overal vermaken."

Deze familiebijeenkomsten gaan vaak gepaard met een flesje (of twee) bubbels, een andere grote liefde van de zangers die ze in een onderneming heeft gegoten: de Dolly Wines collectie. Haar prosecco is uiteraard net zo bruisend als Dolly zelf!

Celebrity
  • Hello!
  • NL Beeld