De verborgen betekenissen van de royal outfits tijdens laatste officiële taak Sussex’jes

Wie de Britse royals in de gaten heeft gehouden afgelopen weekend is het vast opgevallen wat voor kleurspektakel tevoorschijn kwam. Stiekem elk met een eigen betekenis.

Wie de Britse royals in de gaten heeft gehouden afgelopen weekend, is het vast opgevallen wat voor kleurspektakel tevoorschijn kwam. Stiekem elk met een eigen betekenis. Dat is fijn, aangezien de royals 'geen eigen uitgesproken mening' mogen hebben.

LEES OOK: Sussex'jes: De laatste loodjes zijn gelegd

De royal family staat erom bekend te communiceren via hun kleding. Denk aan bijvoorbeeld de geheime signalen die de Queen afgeeft met haar handtas. Publieke standpunten worden namelijk ten strengste afgeraden. Dus dan zit er nog maar één ding op: je outfits laten dienen als boodschap. 

Zo kwamen Elizabeth, Kate en Meghan allemaal in het bruin ten tonele nadat de Sussex'jes besloten hun koninklijke taken neer te leggen. Bruin staat voor eenheid. Of tijdens het bezoek van Trump aan het Verenigd Koninkrijk droeg de Britse koningin haar Birmese robijnrode tiara, dit is een edelsteen die erom bekend staat om het kwaad af te weren. #SneakyLady

Afgelopen maandag was het tijd voor Commonwealth Day in Westminster Abbey en de royals waren (bijna) allemaal van de partij. Aanwezig waren de koningin, prins Charles en Camilla, prins William en Kate, prins Harry en Meghan en prins Edward en Sophie. De hertoginnen zagen er lekker monochromatisch uit, Kate in het rood, Meg in smaragdgroen, Elizabeth koos voor poederblauw en Camilla voor donker marineblauw. Het was de laatste officiele taak van Harry en Meghan en dat zorgde ervoor dat – via hun kleding – sommigen een boodschap achterlieten voor de twee.

Koningin Elizabeth

De Britse ging voor poederblauw wat geassocieerd wordt met 'genezing, begrip en vrijheid'. Ze lijkt hiermee te zeggen dat Harry en Meghan altijd deel zullen blijven uitmaken van de koninklijke familie.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily) op

Hertogin Meghan

Voor haar laatste royal taak koos Meghan voor groen; smaragdgroen om precies te zijn. De kleur staat voor 'evenwicht, vernieuwing en harmonie'. De kleurkeuze staat ook voor wedergeboorte en zusterband (denk aan de groene outfits door Kate gedragen in Ierland afgelopen week). Harry daarintegen droeg een stropdas die overeenkwam met de kleur van de Queen en de binnenvoering van zijn colbert was dezelfde groene kleur als de jurk van Meghan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) op

Hertogin Kate

Kate haar kleur wordt geassocieerd met 'warmte en waardigheid'. De jurk droeg ze tijdens de Queen's jaarlijkse kerstdagdienst in 2018, een evenement die ze bijwoonde samen met Harry en Meghan. Het is dus geen toeval dat Kate deze jurk nu droeg tijdens twee reünies van de Fab Four. William droeg een stropdas in dezelfde kleur met als boodschap: "Wat er ook gebeurt na 31 maart,  de Sussex'jes zullen altijd verenigd zijn door de onbreekbare familiebanden." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kensington Palace (@kensingtonroyal) op

Ondanks de symbolische gebaren via de royal outfits was het weerzien van de Fab Four behoorlijk kil, zo zegt een expert gespecialiseerd in lichaamstaal. Ze legt uit: "Terwijl Meghan zwaait, zeggen zij en Harry 'Hallo'. Kate kijkt niet eens in hun richting maar praat kort met gravin Sophie die achter haar zit. Terwijl Kate gaat zitten, is haar gezicht uitdrukkingloos. De begroeting lijkt zwak, vooral Kate's gebrek aan erkenning. Want hoewel het een formele gelegenheid is, had Kate kunnen glimlachen of zwaaien." De royals kwamen apart van elkaar binnen. Eerst volgden prins Edward met zijn vrouw Sophie en daarna Harry en Meghan. Als laatste kwamen de koningin, prins Charles en hertogin Camilla en prins William en hertogin Kate binnen. 

 

BRON: ROYAL FAMILY, COSMOPOLITAIN UK, VOGUE AUS, BEELD: INSTAGRAM, BSR AGENCY 

Laatste nieuws