slogan

Dit zijn de beste vriendinnen van Beatrix en Máxima

::

Koning Willem-Alexander die prinses Amalia op de fiets uitzwaait en koningin Máxima die wordt gespot in de Haagse winkelstraten. Royals, het zijn net echte mensen. Je zou het bijna vergeten, maar ook zij gaan gewoon op de koffie bij hun beste vrienden. Maar wie zijn die beste vrienden die de steun en toeverlaat zijn van de royals?  

Beatrix & Renee

Renée Smith-Röell was het speelkameraadje van prinses Beatrix. De hartsvriendinnen kennen elkaar al tientallen jaren. Renée was dan ook een van de eersten die over het aftreden van Beatrix wist. De beste vriendin van de prinses moest naar eigen zeggen een traantje wegpinken. Even op de koffie kan helaas niet, Renée woont namelijk in Canada. Ondanks de grote afstand spreken ze elkaar regelmatig. Renée is de peetmoeder van koning Willem-Alexander. 

Máxima en Samantha

Ook Máxima kent hartsvriendin Samantha (zie bovenstaande foto) al jaren. De twee leerden elkaar kennen in Argentinië, maar vlogen later beide uit naar Europa. Samantha is ook met een Nederlander getrouwd, maar woont in Londen. Samantha is degene die bij alle mijlpalen van onze koningin is. Ze was getuige op de bruiloft van Willem-Alexander en Máxima, en is peetmoeder van prinses Amalia.  

Willem-Alexander heeft zijn beste vriend overgehouden aan zijn studententijd. Ook Mabel heeft een beste vriendin. Wie die beste vrienden zijn, zie je in de onderstaande video. 

Lees ook:

Beeld: ANP