slogan

Zíen: Máxima tussen de Bengalen

::

Onze koningin stapte gisteren in het vliegtuig naar Bangladesh en moet in twee dagen tijd veel van haar to-do lijstje afstrepen.

LEES OOK: Look Of The Weekend: Pippa Middleton in zomerse sferen

Het is haar tweede reis naar Bangladesh in het kader van haar werk voor de VN, ze is namelijk speciaal pleitbezorger van de Verenigde Naties voor het verbeteren van de toegang tot financiële diensten. En daar zijn ze in Bangladesh druk mee bezig.  In het land heeft maar ongeveer de helft van alle volwassenen een bankrekening, maar in 2014, voordat Máxima uberhaupt was langsgeweest, was dit nog maar 31 procent. Met name de kloof tussen vrouwen en mannen met een bankrekening (36 vs 65%) is het verbeteren waard.

Veldbezoek

Koningin Máxima begon haar bezoek vandaag bij het lokale VN kantoor met overleggen met ontwikkelingspartners en vertegenwoordigers uit de ‘fintech’ sector. Aansluitend ging ze op veldbezoek, onder andere bij een agent van iPay, een aanbieder van online betalingen. Klanten kunnen bijvoorbeeld bij de agent via hun mobiele telefoon hun rekeningen betalen. Het laatste bezoek is aan ShopUp, een fintech bedrijf dat kleine ondernemers ondersteunt bij het aanbieden van hun producten. Er staan ook gesprekken met de gouverneur van de nationale bank, de minister-president en de president van het land op de planning.

Hieronder zien je koningin Maxima tijdens een veldbezoek aan Jharna Islam van textielbedrijf Jhanra Fabrics:

BEELD: ANP