Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: een moroccan-style Fish Filet, geïnspireerd door Bar Fisk.
Dit visgerecht is makkelijk te bereiden, tover je in no time op tafel en volstaat voor zowel lunch als diner. Hou je wel van een uitdaging? Volgens eigenaresse Irit (Bar Fisk) is het ook mogelijk het gerecht met een hele zeebaars te bereiden. Til je gelijk je keukenskills naar een niveautje hoger.
Benodigdheden
Voor vier personen
- 4 stukken zeebaarsfilet
- 3 rode paprika's
- 1 tot 2 rode chili's (mag ook meer)
- 1 hele knoflook
- 1 bosje koriander
- kikkererwten (zoveel als je maar wilt)
- 2 lepels paprikapoeder
- 1 lepel kurkuma
- zout
- zonnebloemolie
- optie: vers brood (op te dippen)
Bereiding
1. Snijd de paprika's in dunne plakjes en leg ze in een koekenpan samen met de kikkererwten en de chili.
2. Pel de knoflook en verdeel de hele tenen over de paprika.
3. Leg de stukken vis op de paprika's met de velzijde naar boven en zorg dat ze niet tegen elkaar aan liggen. Voeg water toe tot halverwege de paprika's.
4. Meng in een kleine kom de paprikapoeder, kurkuma en het zout met zonnebloemolie en giet dit over de vis en de paprika.
5. Hak de koriander grof en verdeel deze over de pan. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur lager. Laat ongeveer 30 minuten sudderen of tot de saus is gereduceerd.
6. Brood erbij en dippen maar!