Inspiratie nodig om jezelf als keukenprinses te ontpoppen? Lees dan snel het recept hieronder. Vandaag: een Oranje recept voor Koningsdag!
LEES OOK: Beau Culinair: Geroosterde Zalm (simpel maar o zo lekker)
Dit keer een heerlijke appetizer van Rudi Sodamin, een van de leden van de Culinary Council van cruisemaatschappij Holland America Line. Rudi is Master Chef van HAL en tevens voorzitter van deze Culinary Council, die uit 8 topchefs bestaat, waaronder ook de Nederlandse chef Jonnie Boer. Rudi is geboren in Oostenrijk en volgde zijn opleiding in Frankrijk. Zijn vernieuwende aanpak heeft van hem de meest onderscheiden chef-kok op de oceanen van deze wereld gemaakt.
Vandaag op de planning: een coquilles citrussalade.
INGREDIËNTEN
- 4 coquilles
- Sinaasappelschil
- Peterselie
- Gegrilde limoen schijfjes
- Vinaigrette
- Olijfolie met limoen en basilicum
- Citrus schijfjes
- Paprika's
- Avocado
- Lenteui
- Kruiden
- Gemixte groenten
BEREIDING
De coquilles
1. Kook de coquilles op hoog vuur aan beide kanten 1 minuut
2. Voeg tijdens het bakken de olijfolie en peper en zout toe
Gemixte groenten
1. Leg wat sla op een bord en leg hier de coquilles op
2. Drup over het bord een beetje olijfolie met limoen en basilicum erin
3. Doe wat sinaasappel schilletjes op de coquilles
4. Leg schijfjes sinaasappel en grapefruit rondom de coquilles en sla
5. Drapeer wat lenteui over het gerecht
6. De peterselie en kruiden leg je ook om het gerecht heen
7. De paprika, in kleine stukjes gesneden, strooi je eroverheen
8. De avocado snij je in reepjes en leg om het gerecht heen
9. De vinaigrette drup je sierlijk op het bord
Eet smakelijk!