doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Mark Visser: 'Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet ijdel ben'

Mark Visser (39) vindt dat hij er bij het Journaal iets te braaf uitziet, waardoor veel mensen zullen denken: wat een aardige, keurige jongen. “Dat valt volgens mij in de praktijk wel mee.”
.
Mark Visser: 'Ik zou liegen als ik zeg dat ik niet ijdel ben'

Mark Visser (39) vindt dat hij er bij het Journaal iets te braaf uitziet, waardoor veel mensen zullen denken: wat een aardige, keurige jongen. “Dat valt volgens mij in de praktijk wel mee.”

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

productie & tekst FLEUR BAXMEIER foto’s BOP MULDER styling DANIËLLE DINKGREVE visagie MARIJE ROSENBACH 

IN ’T KORT

Mark Visser (39) begon z’n carrière als radionieuwslezer bij de NOS en invalpresentator bij het NOS Radio 1 Journaal. Sinds 2016 is hij een van de vaste gezichten van het NOS Journaal. Hij is getrouwd met Inge, met wie hij twee kinderen heeft. 

Wat is je favoriete bezigheid?

“Het klinkt truttig, maar ik vind koken heel leuk. Bijna elke dag sta ik in de keuken iets klaar te maken. En dan echt goed hè, geen eenpansgerechten die in een kwartiertje klaar zijn. Ik volg al die topchefs. Om Sergio Herman moet ik altijd lachen. Mijn ouders komen uit Zeeland en hij is ook een echte Zeeuw, met een vleugje rock-‘n-roll. Een andere chef die ik bewonder, is de Vlaming Jeroen Meus. Hij presenteert ‘Dagelijkse kost’ en kookt toegankelijk. Ik kan niet koken zoals Sergio en Jeroen, maar ik vind het leuk om mensen blij te maken met lekker eten. Als er iets misgaat - in mijn vinger snijden, een ei verkeerd splitsen - sta ik echt wel even te vloeken in de keuken.”

De altijd heerlijke Dolly Parton zei ooit: ‘Het kost veel geld om er zo goedkoop uit te zien.’ Welk groot onderhoud heb jij nodig?

“Botox zal ik niet zo snel doen, behalve als ik hangende oogleden krijg. Maar ik zou liegen als ik zeg dat ik niet ijdel ben. Al op de middelbare school smeerde ik elke dag dagcrème op, terwijl niemand dat nog deed. Het was in die tijd een dingetje om te voorspellen welke jongens uit de klas er homo waren. Ik werd altijd genoemd als mogelijke kandidaat, vanwege mijn mooie kleding, verzorgde uiterlijk en makkelijke omgang met vrouwen. Het maakte mij niet uit dat ze dat dachten. Mijn ouders waren makkelijk en vrijdenkend, dus ik had het niet hoeven wegstoppen als het zo was geweest, maar ik wist: dat is niet zo, ik val op meisjes.

Wat is het meest romantische dat je ooit hebt gedaan?

“Ik heb Inge in New York op het Empire State Building ten huwelijk gevraagd. Ouderwets op mijn knieën, maar zonder ring, omdat ik bang was dat de beveiliging die uit m’n jaszak zou vissen voordat ik haar überhaupt kon vragen. Het leuke is dat mijn vader m’n moeder ten huwelijk heeft gevraagd op de Eiffeltoren. Wie weet heb ik hiermee een traditie in het leven geroepen.”

Meer lezen over Mark? Je leest het in de Beau Monde! Bestel 'm via deze link of koop 'm in de winkel.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws