Blijf niet zitten: 4 tips voor een gezondere home office

Heb jij ontzettend last van je rug nu je al weken aan de keukentafel zit te werken? Wij hebben wat tips voor je die je helpen om je thuiskantoor wat ergonomischer in te richten. 
Blijf niet zitten: 4 tips voor een gezondere home office

Heb jij ontzettend last van je rug nu je al weken aan de keukentafel zit te werken? Wij hebben tips voor je die je helpen om je thuiskantoor wat ergonomischer in te richten. 

LEES OOK: Máxima: Hoe ziet haar thuiswerkdag eruit?

Tot voor kort was de keukentafel misschien wel de favoriete plek in je huis. De plek waar je de meest heerlijke dinertjes hebt gegeven, uren hebt zitten wijnen met vrienden of de plek waar je gezin aan het einde van de dag samenkwam om verhalen uit te wisselen. Nu je er al weken iedere dag aan zit om te werken, is je verhouding met die tafel misschien wel een beetje veranderd. Die stoelen, waar je in de winkel gelijk verliefd op werd, blijken bij nader inzien namelijk niet helemaal ergonomisch verantwoord. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je makkelijk kunt toepassen om van je home office een plezierige werkplek te maken. Wel zo fijn nu blijkt dat er voorlopig nog geen verandering in de situatie komt… 

Tip 1: Verander geregeld van houding

Hoe je werkplek er ook uitziet, het is belangrijk dat je regelmatig van houding wisselt. Sterker nog, dit moet waarschijnlijk een stuk vaker dan je denkt. De Amerikaanse chiropractor John Amaral legt in een interview met Vogue uit: “Het is belangrijk dat je iedere 2 tot 3 minuten van houding verandert en dat je ieder half uur een pauze van 2 minuten inlast waarin je de tijd neemt om even te bewegen.” Wandel dus een rondje door je huis of doe een paar rugoefeningen. 

Tip 2: Gebruik je strijkplank

Nee, we willen je niet opzadelen met een berg ongewenste was om te strijken. Je strijkplank kan namelijk heel goed dienstdoen als een bureau waar je achter kunt staan. In een ideale wereld zou je namelijk meer staand dan zittend moeten werken. Let wanneer je staat te werken wel op je houding: wijs je tenen recht naar voren en duw je dijen lichtjes tegen elkaar zodat je heupen een beetje naar buiten draaien. Verder is het zowel zittend als staand belangrijk dat je scherm op ooghoogte staat en dat je je armen in een hoek van 90 graden kunt houden.

Tip 3: Leer jezelf een actieve zithouding aan 

Let eens op hoe je op dit moment zit. De kans is groot dat je in elkaar gezakt met een gebogen rug en je hoofd naar beneden op je stoel zit. Dat is ontzettend belastend voor je rug. Zorg dat je rechtop zit, met je voeten plat op de grond, recht onder je heupen. Je tenen horen recht naar voren te wijzen en hoewel het verleidelijk is, is het belangrijk dat je geen kussen in je rug duwt voor extra steun. Op die manier belast je je rug namelijk onnodig nog meer. Ook een stoel zonder leuningen is beter, omdat leuningen je houding kunnen belemmeren. 

Tip 4: Wees creatief

Je zag het al aan de strijkplank, maar creativiteit is ontzettend belangrijk. Hoewel het nu misschien niet zo voelt, is de periode waarin je moet thuiswerken hoogstwaarschijnlijk maar tijdelijk. Het is daarom niet nodig om te investeren in allerlei dure meubels voor je home office. Een stapel boeken kan prima helpen om je monitor te verhogen en als je even een frisse neus wilt halen, zet je je laptop gewoon even op die statafel in je tuin. Overigens is het ook echt niet erg als je een uurtje met je laptop op de bank kruipt, zolang je maar blijft afwisselen en niet de hele dag in dezelfde houding blijft hangen.

BRON: VOGUE USA, LIFEHACKING, BEELD: ISTOCK, INSTAGRAM

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efda317e2008', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws