Exclusief! Leonie ter Braak: 'Tijdens onze eerste date bestelde ik een frikandel speciaal'

De liefde gaat door de maag!
Exclusief! Leonie ter Braak: 'Tijdens onze eerste date bestelde ik een frikandel speciaal'

Liefde gaat door de maag. Ook bij bekend Nederland. Ze smullen van oesters en desserts met goudbeslag. Leonie ter Braak vertelt over haar goede smaak!

Leonie bestelde tijdens een van de eerste dates met haar vriend Floris een frikadel speciaal met curry en ui. Zonder een krimp te geven schoof ze het hele ding naar binnen.

Patat please

“Mijn vader is een extreem moeilijke eter; hij vindt pizza al experimenteel. Het enige uitstapje wat hij maakt is Chinees. Mijn moeder houdt wel van koken, maar voor ons hield ze het simpel: aardappelen, vlees, groente. Zelfs toen ik als internationaal model werkte, heb ik tot mijn 18de alleen maar biefstuk en patat gegeten; hoewel ik toen allerlei keukens leerde kennen. Maar zelfs kreeft sloeg ik af. Ik wilde frites en anders niet, haha.”

Frikadel speciaal

“Na een van mijn eerste dates met Floris belandden we stomdronken om 4 uur ’s nachts in een snackbar. Hij zag me daar met droge ogen een frikadel speciaal met curry en ui bestellen. Eerst dacht hij nog dat het een grap was, maar even later zag hij me zonder dat ik een krimp gaf, zo dat hele ding naar binnen schuiven. Hij had nog nooit een vrouw een frikadel met curry en ui zien eten, en helemaal niet tijdens een date waarbij er na het eten nog dingen van je worden verwacht. Het mag eigenlijk echt niet meer, maar ik hou nog steeds van frikadellen.”

Knetterlam

“Floris en ik zijn net met z’n tweeën op vakantie geweest naar Ibiza. We gingen ’s middags en ’s avonds uit eten. Héérlijk. In Amsterdam vinden we het ook leuk om naar eettenten te gaan, maar dat doen we te weinig. Een restaurant hoeft geen ster te hebben, zolang er maar goed wordt gekookt en er lekkere wijnen zijn. Thuis drinken we niet echt, maar tijdens zo’n week op Ibiza halen we dat wel in. Al ga ik na wijn drie waggelend naar de wc. Geen idee hoe andere mensen dat doen, maar dan ben ik knetterlam.”

Meer lezen over Leonie? Je leest het in de nieuwe Beau Monde! Je bestelt 'm via deze link.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efd9fbfc12bf', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws