Jan Smit openhartig over burn-out: 'Ik ben nog steeds niet de oude'

"Ik was helemaal kapot"
Jan Smit openhartig over burn-out: 'Ik ben nog steeds niet de oude'

Jan Smit kampte eind vorig jaar met een burn-out. In het Vlaamse programma Gert Late Night vertelt de Volendamse zanger openhartig over deze periode.

LEES OOK: Auw: Dochter Jan Smit is geen fan van zijn muziek

De gevolgen van de burn-out zijn nog steeds zichtbaar voor Jan en hij zegt dat hij nog steeds niet de oude is. "Ik heb te veel hooi op mijn vork genomen. Ik was helemaal kapot", vertelt hij. "Ze hebben me gewaarschuwd dat het een à twee jaar kan duren voordat je mentaal weer helemaal de oude bent." Jan Smit zit, net als de rest van Nederland, noodgedwongen thuis, maar kan hierdoor de tijd nemen om te herstellen. Veel van zijn shows zijn door de huidige maatregelen geannuleerd.

       Dit bericht bekijken op Instagram                

Een bericht gedeeld door JAN SMIT (@jansmit) op

"De annulering van het Songfestival was voor mij wel een beetje dubbel, alsof ze de finish 100 meter opschuiven als je een marathon aan het lopen bent. Dus daar heb ik best wel last van gehad. Maar we gaan nu iets alternatiefs doen, dus we gaan toch een show maken die in alle landen wordt uitgezonden", vertelt Jan die dit jaar de presentatie op zich zou nemen.

BRON: WEEKEND ONLINE, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efda2aadaca6', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws