Zweden: Prinses Sofia gaat aan de slag in ziekenhuis

De Zweedse prinses wil haar beste beentje voorzetten in de huidige coronacrisis en gaat daarom aan de slag in een Zweeds ziekenhuis.
Zweden: Prinses Sofia gaat aan de slag in ziekenhuis

De Zweedse prinses wil haar beste beentje voorzetten in de huidige coronacrisis en gaat daarom aan de slag in een Zweeds ziekenhuis. Kudos!

LEES OOK: Wat vrolijk nieuws tussendoor: Leonore van Zweden gaat los

Sofia heeft een medische cursus van drie intensieve dagen gevolgd en zou daardoor als ondersteunend personeel aan de slag kunnen. De prinses gaat vermoedelijk werken in het Sophiahemmet in Stockholm, waarvan ze ook erevoorzitter is. De prinses zou de digitale cursus hebben gevolgd aan het Sophiahemmet University College. Ze is een van de velen die zich vanwege de coronacrisis laten omscholen om het reguliere zorgpersoneel te ontlasten. Op onderstaande foto: Sofia tijdens een diplomauitreiking van de universiteit vorig jaar.

Ook kroonprinses Victoria zet zich in voor de gezondheidszorg en heeft de afgelopen weken meerdere Zweedse instellingen bezocht. Op onderstaande foto is de kroonprinses bezig met het inpakken van voedselpakketten die later gegeven worden aan daklozen en mensen in kwetsbare financiële situaties. "Zoals zoveel anderen in de samenleving heb ik het gevoel dat ik iets wil doen", zei Victoria tegen het personeel van Stockholm City Mission St Paul. "Dus het voelt goed om hier vandaag bij jullie te zijn. Het is belangrijk dat degenen onder ons die ertoe in staat zijn, anderen te helpen. Samen kunnen we het verschil maken."

Prins Carl Philip bracht een digitaal bezoek aan een nieuw ziekenhuis, Iva Kronan in Göteborg. Het ziekenhuis is speciaal opgericht ter ondersteuning van de huidige pandemie. "Ik ben diep onder de indruk van de civiele-militaire samenwerking en ben blij dat ik mijn waardering en die van mijn familie heb mogen uitspreken", aldus de prins op Instagram.

       Dit bericht bekijken op Instagram             

Idag gjorde jag ett digitalt besök på nya fältsjukhuset ”Iva Kronan” i Göteborg. Fältsjukhuset har satts upp för att stötta vården i Västra Götaland med anledning av pandemin. Jag är djupt imponerad av den civil-militära samverkan och är glad över att jag fick framföra min, och min familjs, djupa uppskattning för det arbete som utförs. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Foto: Björn Larsson Rosvall/TT (bild 3)

Een bericht gedeeld door Prinsparet (@prinsparet) op

BRON: MITT I OSTERMALM, BEELD: BSR AGENCY, INSTAGRAM, KUNGAHUSET

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f6fbf0c24f0a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws