Exclusief! Airen Mylène: ‘Ik was zo dun dat mensen vies naar me keken en fluisterden over anorexia’

Liefde gaat door de maag. Ook bij bekend Nederland. Ze smullen van oesters en desserts met goudbeslag.

Voor Airen Mylène geldt: hoe bizarder het gerecht, hoe beter. Tot afgrijzen van haar vriend Taeke Taekema, die liever biefstuk, rijst en sperziebonen eet.

LEES OOK: Dagboek van een hertogin: Wat eet Kate Middleton op een dag?

Goldfinger

 “Het duurste wat ik ooit at, was een toetje met goud. Dat ging richting de 100 euro. Ik vond het niet lifechanging, maar ik wilde het een keer proberen. Aan eten en drinken geef ik sowieso veel geld uit. Vaak ongemerkt. Ik kan me verliezen in de supermarkt. Vaak ga ik alleen voor melk en brood, maar reken bij de kassa toch weer 40 euro af. Ik zie altijd wel iets wat me lekker lijkt. Vaak niet de goedkoopste spullen.”

Anorexia

“Ik heb nul verstand van calorieën, omdat ik er nooit op heb hoeven letten. Dat is hartstikke luxe, maar mensen moeten wel weten dat er jaren van extreme dunheid aan vooraf zijn gegaan. Er ging genoeg eten in, maar er kwam niets bij. Ik was zo eng dun dat mensen vaak vies naar me keken of fluisterden dat ik vast anorexia had. Als opgroeiend pubermeisje dat niets liever wil dan ronde vormen, is dat heel naar. Tot mijn 20ste was ik een stok, daarna werd het relaxter en kreeg ik wat meer vet op mijn lijf. Maar het is een misverstand dat dun zijn alleen maar leuk en prettig is.”

Levenswater

“Taeke drinkt ’s avonds een biertje, ik een whisky. Je kunt ervan nippen, wordt er warm van, je hebt een glas bomvol smaak, er zijn veel varianten, je keeltje gedijt er goed bij. Ik heb een paar flessen staan die ik afwissel. Voor of bij het avondeten vind ik een glas witte wijn lekker. Gemiddeld gaan er per week zo’n drie flessen doorheen.”

 

Meer lezen over Airen? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkels! Of je bestelt 'm via deze link en hij wordt thuisbezorgd.

Laatste nieuws