Vrijheid, blijheid! Maar dit is waarom je je bh tóch beter aan kunt houden

Oh, dat gevoel wanneer je aan het einde van de dag je bh ein-de-lijk uit kunt trekken! En dat gevoel duurt nu al zolang als… eh de intellectuele lockdown. Toch zijn er experts die geloven dat je die bh’s toch maar beter weer tevoorschijn kunt halen.
Vrijheid, blijheid! Maar dit is waarom je je bh tóch beter aan kunt houden

Oh, dat gevoel wanneer je aan het einde van de dag je bh ein-de-lijk kunt uittrekken! En dat gevoel van vrijheid duurt nu al zolang als… eh, de lockdown. Toch zijn er experts die geloven dat je die bh’s maar beter weer tevoorschijn kunt halen.

LEES OOK: 5 Lingerie basics die elke vrouw nodig heeft

"Een bh vertraagt de snelheid waarmee de ligamenten van Cooper in je lichaam uitrekken," zegt cosmetisch chirurg Dr Dirk Kremer. Deze ligamenten bestaan uit onderhuids bindweefsel die de borsten hun vorm helpen te behouden en te ondersteunen. Wanneer dit bindweefsel uitrekt en dus elasticiteit verliest, kunnen je borsten sneller gaan hangen. 

Zwaartekracht

Bh-expert Jill Kenton, die onder andere prinses Diana en Madonna heeft geholpen bij het vinden van de perfecte bh, stemt in met het statement van dr. Kremer. "Als je te lang geen bh draagt, kunnen je borsten inderdaad gaan hangen. Daarbij komt dat als je de juiste bh draagt, je niet het gevoel zou hebben dat je hem graag wilt uittrekken. Je hoort hem niet te voelen."

Leeftijd als belangrijkste boosdoener

Toch relativeert dr. Kremer zijn statement door te benadrukken dat de belangrijkste reden voor hangende borsten nog altijd leeftijd is. "Onze huid verliest elasticiteit als we ouder worden, waardoor je borsten uiteindelijk toch wat meer zullen gaan hangen." Misschien is er dus toch geen reden tot paniek en kun je gerust nog een paar weekjes genieten van de vrijheid van bh-loze dagen? 

BRON: GLAMOUR UK, BEELD: ISTOCK, UNSPLASH

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5efdb043d48f1', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws