Uitgespeeld? 10 nieuwe (bord)spellen die de moeite waard zijn

Gezelligheid gegarandeerd!
Uitgespeeld? 10 nieuwe (bord)spellen die de moeite waard zijn

Gezelligheid kent geen tijd! Waar voorheen onze avonden en weekenden gevuld waren met etentjes, bezoekjes aan vrienden en familie, sporten en gezellig een terrasje pakken, moet thuisblijvend Nederland zich de komende weken binnenshuis zien te vermaken!

Naast onze pogingen tot keukenprinses, het bingewatchen van The Crown en de nodige wijntjes op de bank raakt soms de inspiratie om de dag door te komen op. Wat dan te doen? Nou, wat dacht je van lekker 'ouderwets' bord- en kaartspellen spelen! Wij geven graag een aantal leuke tips over welke spellen tot de echte aanraders behoren. Gezelligheid gegarandeerd!

Top 10 Leukste bord- en kaartspellen!

1. Ontdek vele treinroutes over de hele wereld met de klassieker Ticket to Ride

Spelers proberen treinroutes op hun bestemmingskaarten te volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen, die je mag bouwen via de juiste kaartencombinaties. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met jouw treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar!

2. Versier het paleis van de Portugese koning met Azul

In het tactische spel Azul is het aan de spelers om in opdracht van de koning de muren van het koninklijke paleis in Evora te verfraaien. Vorm patronen, bekleed de muren van het paleis, scoor de meeste punten en win!

3. Pas op voor ontploffende katten met Exploding Kittens

Een combinatie van Russisch Roulette en schaken. Doel van het spel is net zo lang te overleven totdat je de laatste speler bent. Wanneer je aan de beurt bent, speel je je “actiekaarten” zoals Ontmantel en Voorspel de Toekomst om de Exploding Kittens te ontlopen. De ene kaart gebruik je om een tegenstander te vloeren, een andere gebruik je om een aanval af te weren. En als je de juiste combo speelt, kun je een aanval uitvoeren die het aantal spelers met één doet afnemen: KABOEM!

4. Blijf scherp met een potje Dobble

Een geweldig leuk kaartspelletje voor jong en oud. Bij dit snelle kaartspel gaan spelers tegelijkertijd op zoek naar 1 gelijk symbool op twee verschillende kaarten. Snelheid, observatie en reflexen zijn van groot belang om dit spel te winnen!

5. Test je reflexen met Jungle Speed

Een slim spel voor snelle handen! Bij het interactieve kaartspel Jungle Speed probeer je zo snel mogelijk al je speelkaarten kwijt te raken. Dit kan je doen door als eerste de totem te grijpen indien de vorm van de figuur op jouw kaart overeenkomt met de vorm op de kaart van een tegenspeler. Maar let op, want sommige figuren lijken wel hetzelfde, maar zijn net iets anders! Concentratie en snelheid zijn erg belangrijk. En dat is nog niet alles: speciale kaarten maken het nog net iets ingewikkelder voor nog meer hilariteit in het spel!

6. Ontwijk de burrito’s met Throw Throw Burrito

Een grappig partyspel - van de makers van Exploding Kittens - dat een combinatie is van een kaartspel en trefbal. Het spel is geschikt voor de hele familie en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien… Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, maar zodra de Burrito kaart gespeeld wordt, volgt er een duel waarbij je de burrito’s moet zien te ontwijken. Steel punten van je tegenstanders door hen te raken met de inknijpbare, schuimrubberen burrito’s en win!

7. Probeer te ontsnappen met Unlock!

Unlock! is een coöperatief kaartspel geïnspireerd door escape rooms; ruimtes waaruit je moet ontsnappen binnen 60 minuten. Unlock! laat je deze ervaring nu thuis aan je eigen tafel beleven met een kaartendeck en een gratis app die je door de diverse scenario's leidt. Doorzoek de ruimtes, combineer voorwerpen en los alle puzzels op! Deze eerste uitgave van het spel bevat drie spannende ontsnappingsavonturen.

8. Wordt jij de rijkste handelaar van de Maharadja met Jaipur

In het spel Jaipur hoop je de persoonlijke handelaar van de Maharadja te worden door aan het einde van de week (ronde) rijker te zijn dan je tegenspeler. Om dit te realiseren verzamel en ruil je goederen (kaarten) op de markt, en vervolgens verkoop je deze voor roepies (draai de fiches om). Voor een grote verkoop (3 of meer kaarten), ontvang je een beloning (bonusfiche). De kamelen hebben geen verkoopwaarde, maar zijn erg handig om mee te handelen, zeker als je veel goederen van de markt nodig hebt. Aan het einde van iedere ronde ontvangt de rijkste handelaar een Zegel van Uitmuntendheid. De eerste speler die 2 Zegels verzamelt, wint het spel.

9. Vergaar rijkdom als handelaar van edelstenen met Splendor

In Splendor speel je een diamantenhandelaar. Met diamanten koop je kaarten (zoals mijnen, winkels en transportmiddelen). Deze kaarten geven prestige en overwinningspunten, maar ook korting op de aanschaf van nieuwe kaarten. Wanneer je genoeg kaarten hebt verzameld, krijg je misschien zelfs bezoek van edelen, welke nog meer overwinningspunten opleveren. Splendor is een zeer toegankelijk engine-building spel met mooi uitgevoerde onderdelen.

10. Verover grond van jouw buurman met Schotten Totten

Een warme lentebries waait door de Schotse vallei, de vogels beginnen te zingen en de sneeuw smelt langzaam weg. Je geliefde dorp komt geleidelijk tevoorschijn en de stenen die jouw territorium afbakenen worden zichtbaar. Maar niet iedere clan is tevreden met de grenzen en ze proberen de grensstenen te verschuiven om hun territorium te vergroten... In het leuke kaartspel Schotten-Totten gebruik je op een pokerachtige manier je kaarten om de beste strijdformaties op te stellen en je dorp te verdedigen. Verover genoeg stenen om het spel te winnen!

Een aantal van deze spellen zijn (gratis) te downloaden via de website. Hier kan men de spellen zelf downloaden, uitprinten en het spelplezier kan beginnen!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f058449d1968', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws