Dít is het belangrijke verschil tussen hooikoorts en corona

Heb jij verkoudheidsklachten en maak jij je zorgen omdat je denkt dat het misschien corona is? Er is een belangrijk verschil dat je veel kan vertellen over de oorzaak van je symptomen.
Dít is het belangrijke verschil tussen hooikoorts en corona

Heb jij verkoudheidsklachten en maak jij je zorgen omdat je denkt dat het misschien corona is? Er is een belangrijk verschil dat je veel kan vertellen over de oorzaak van je symptomen.  

LEES OOK: Eenzaam door corona? Dit is wat je eraan kunt doen

Vroeg in bloei

De natuur is er vroeg bij dit jaar. Dat komt door de extreem zachte winter die we achter de rug hebben. Ontzettend fijn natuurlijk, dat die dikke truien nu al achter in de kast verdwijnen, maar voor mensen met een pollenallergie ook behoorlijk vervelend. Dit betekent namelijk dat het hooikoortsseizoen een stuk langer duurt dan gebruikelijk. En dat is zeker dit jaar, dat tot nu toe wordt gedomineerd door het coronavirus, soms best eng. Want zijn het nou pollen waar je last van hebt, of is het toch iets anders? 

Belangrijke verschillen

Koorts is volgens bioloog Arnold van Vliet het belangrijkste verschil op de symptomenlijsten van corona en hooikoorts. Want hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is koorts niet tot nauwelijks onderdeel van hooikoorts. Ook de reden waarom je niest is anders. Bij hooikoorts nies je namelijk vooral door geïrriteerde ogen of een vervelende kriebel in je neus, terwijl corona meer een neusverkoudheid kan veroorzaken. 

Neem geen risico

Natuurlijk geldt alsnog in alle gevallen dat je geen risico moet nemen, het advies van het RIVM moet blijven volgen en als je twijfelt of je bent verkouden: blijf thuis!

BRON: NATURE TODAY / BEELD: iSTOCK

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f02321782cef', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws