Bye Sussex Royal: Dit is de nieuwe stichting van Harry en Meghan

Daar is ie dan!
Bye Sussex Royal: Dit is de nieuwe stichting van Harry en Meghan

Harry en Meghan zijn klaar voor een nieuw hoofdstuk in hun leven en doen dat met het inluiden van een nieuwe stichting. Incluis een lieve knipoog naar zoontjelief.

LEES OOK: Juicy: Biograaf doet boekje open over Harry en Meghan

Nadat ze eind maart afscheid namen van het koninklijke leven, verhuisden ze tijdelijk naar Canada. Deze woonplek werd even later ingeruild voor Los Angeles (zo was Meghan dichter bij haar moeder) en vanuit hier werd hun nieuwe non-profitstichting gelanceerd. Genaamd Archewell.

Harry en Meg moesten voor een nieuwe naam kiezen. Britse koningin Elizabeth verbood het stel namelijk de titel Sussex Royal te gebruiken, omdat zij geen werkzaamheden meer zouden uitvoeren voor het koninklijk huis.

"Voordat we Sussex Royal bedachten, speelden we al met het idee om iets met het woord 'arche' te doen. Uiteindelijk werd dit ook de inspiratie voor de naam van onze zoon Archie", aldus Harry en Meghan. Vanwege de situatie rondom het huidige virus vond het stel het niet gepast om een officiele lancering plaats te laten vinden. "Onze aandacht en steun gaat nu alleen maar uit naar alle mogelijkheden om het Covid-19 virus te bestrijden. Daarom kijken wij ernaar uit om Archewell op een ander, gepaster tijdstip te presenteren."

Naast dat de nieuwe naam van de stichting een lieve en persoonlijke betekenis voor het stel heeft, betekent het woord Arche in het Grieks 'bron van actie'.

BRON: TELEGRAHP, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f057f3f5aea2', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws