Exclusief! Victor Abeln: 'Ik heb flink wat harten gebroken'

De blauw-ogige barman uit ‘First dates’ groeide op in een villa met  zwembad, maar Victor (35) prefereert nu een leven achter de bar boven een zak met geld. “Ik kick niet op dure spullen.”
Exclusief! Victor Abeln: 'Ik heb flink wat harten gebroken'

De blauw-ogige barman uit ‘First dates’ groeide op in een villa met  zwembad, maar Victor (35) prefereert nu een leven achter de bar boven een zak met geld. “Ik kick niet op dure spullen.”

productie & tekst FLEUR BAXMEIER foto’s BOP MULDER styling DANIËLLE DINKGREVE visagie MARIJE ROSENBACH 

In 't kort

Victor Abeln (35) heeft sociologie gestudeerd, maar verkoos een leven achter de bar boven een kantoorbestaan.  Twee jaar terug werd hij gescout als barman voor het destijds nieuwe programma ‘First dates’, waardoor hij vanuit het niets een bekend gezicht werd. Hij werkt daarnaast nog altijd bij societeit Sexyland als barman. Victor is sinds twee jaar samen met z’n vriendin, die net als hij in Amsterdam woont.

Hoe zou je je huidige gemoedstoestand omschrijven?

“Het zijn roerige, bizarre tijden. Zo’n twee à drie avonden per week werk ik als barkeeper bij de Amsterdamse sociëteit Sexyland. Verder dendert ‘First dates’ ook lekker door, nu ook met datende bekende Nederlanders. Privé gebeurt er van alles sinds mijn vriendin vorig jaar maart de diagnose MS kreeg. Dat is een nieuwe realiteit, die druk en zwaar is. We wennen met z’n tweeën langzaam aan het idee, maar als je droog opsomt wat er aan de hand is, dan denk je wel: wat overkomt ons in vredesnaam? Alles bij elkaar is het heel veel, dus ik moet mijn koppie erbij houden. Ik ben zelfs even gestopt met drinken, dat scheelt veel tijd en aandacht."

Wat is de rode draad uit je jonge jaren?

Welke uitspraak van jou kan zo op een tegeltje?

“‘Love is that woman that grabs you by the balls while you’re bending  over to peak under another girl’s dress’. Die heb ik ooit zelf een keertje bedacht, omdat liefde vaak in een onverwacht hoekje zit. In het verleden heb ik aardig wat relaties gehad en behoorlijk wat harten gebroken. Mijn hart is ook een paar keer goed gebroken. Ik dacht dat ik inmiddels wel wist welk type vrouw bij mij paste, totdat mijn vriendin twee jaar geleden voorbijkwam. Zij heeft me verrast, omdat ik volledig onverwacht in één keer totaal voor haar viel.”

Meer lezen over Victor? Je leest het in de Beau Monde. Nu in de winkels!
 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f0577ada21d5', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws