Beau Culinair: De favoriete clubsandwich van Quinty Trustfull

Join the Club!

De favo clubsandwich van ‘Koffietijd’-host Quinty Trustfull? Die willen wij ook! En vergeet vooral de groente chips niet.

LEES OOK: Beau Culinair: Banaan-Noten-Sesamrepen

Al tien jaar koken vele koks dagelijks in de ‘Koffietijd’studio. De presentatrices Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Pernille La Lau helpen een handje en proeven met liefde al het lekkers!

INGREDIËNTEN

Voor de chips:

• 1 rode biet

• 1 gele biet

• 1 winterpeen

• 1 zoete aardappel

• 1 pastinaak

•  paprikapoeder  (eventueel)

Voor 4 sandwiches:

•  2 kipfilets

•  1 tl paprikapoeder

•  12 plakken gerookte bacon

•  8 el mayonaise

•  2 el gesneden dragon

•  4 eieren

•  12 sneetjes casinowit

•  8 trostomaten, in dunne plakken

•  1 komkommer, in dunne plakken

•  1 botersla, bladeren losgescheurd

Ook nodig:

•  broodrooster

•  saté-/cocktail- prikkers

CHIPS

Verhit de oven tot 180ºC. Schil bieten en winterpeen. De aardappel en pastinaak hoeven niet geschild te worden, maar wel schoongespoeld. Schaaf de groenten in dunne plakjes met de kaasschaaf. Hoe dunner, hoe krokanter. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als de groenten erg nat zijn, kun je ze droogdeppen met keukenpapier. Besprenkel ze met een beetje olijfolie, en bestrooi met wat zout en eventueel paprikapoeder. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de groenten 15-20  minuten. Check tussendoor goed, want het kan ineens hard gaan!  Als de chips krokant zijn, haal je ze uit de oven en laat ze afkoelen. 

SANDWICH

Leg de kipfilets op een dikke snijplank tussen twee stukken plasticfolie of in een plastic zakje. Sla ze met de grillpan (of een vleeshamer) plat tot ze egaal dik zijn. Wrijf in met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Gril de filets op de grillpan op hoog vuur aan beide kanten gaar. Haal ze uit de pan en gril de bacon, zonder olie, op halfhoog vuur in dezelfde pan krokant. Snijd intussen de filets in dunne plakjes. Laat de bacon  uitlekken op keukenpapier. Meng voor de dragonmayo de mayonaise met de gesneden dragon en een beetje peper. Zet weg tot gebruik. Kook de  eieren in 8 minuten hard en laat ze schrikken in koud water. Rooster het brood. Besmeer één boterham met de dragonmayo en leg er wat plakjes kip, bacon, tomaat, komkommer en sla op. Besmeer de tweede boterham aan beide kanten en leg deze erbovenop. Beleg weer met kip, bacon,  tomaat, komkommer en botersla. Pel de eieren, snijd ze in plakjes en leg op de botersla. Besmeer nog een boterham en dek de sandwich af. Prik op twee hoeken een satéprikker en snijd de sandwich diagonaal in  tweeën. Serveer met de groentechips.

 

Laatste nieuws