Charles & Corona: Hoe gaat de Queen nu verder?

Gisteren liet Buckingham Palace weten dat de Britse royal besmet zou zijn met het virus.
Charles & Corona: Hoe gaat de Queen nu verder?

Prins Albert van Monaco was de eerste royal die getroffen was met het coronavirus, maar ook kroonprins Charles moet het ontgelden. Gisteren liet Buckingham Palace weten dat de Britse royal besmet zou zijn met het virus.

LEES MEER: De Queen en het staatsbezoek waar álles misging

Woensdag werd bekend dat de 71-jarige troonopvolger het virus heeft. Ergens vorige week brak er paniek uit, zo zou een medewerker van Charles zijn koninklijke huishouden het virus te pakken hebben en zo geschiedde. De kroonprins vertoonde milde klachten en werd getest. Toch drong Charles zelf niet aan om een test laten uit te voeren. Volgens de onderminister van Gezondheid, Edward Argar, voldeden zijn symptomen en lichamelijke conditie aan de criteria voor het afnemen van de test. De onderminister liet van zich horen toen het volk zich afvroeg waarom de prins zo snel getest kon worden terwijl de miljoenen medewerkers in de Britse gezondheidszorg (en nog meer daarbuiten) niet.

Herstellen in Schotland

Gelukkig gaat het goed met Charles. "Hij is in goede conditie en maakt het naar omstandigheden goed. Hij werkt aan zijn herstel in Schotland in afzondering van Camilla. De hertogin heeft het virus niet", aldus Buckingham Palace. Onderstaande foto is een plaatje van Balmoral, eigendom van de Queen in Schotland. Hij kon het erger treffen...

De Britse koningin Elizabeth blijft uit voorzorg op Windsor Castle in plaats van in Buckingham Palace. Het kleinere paleis, iets buiten Londen, wordt veiliger geacht voor de 93-jarige vorstin gezien de huidige coronapandemie. Ook is haar agenda leeggemaakt.

BRON: BUCKINGHAM PALACE: BEELD: BSR AGENCY, PRINCE CHARLES ARCHIVE

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5eff9b30cb698', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws