Prins Andrew wil niet meewerken in zaak Jeffrey Epstein

De Britse prins Andrew (60) werkt niet mee met de Amerikaanse autoriteiten die onderzoek doen naar zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hoewel hij dat eerder in het openbaar wel had toegezegd.
Prins Andrew wil niet meewerken in zaak Jeffrey Epstein

De Britse prins Andrew (60) werkt niet mee met de Amerikaanse autoriteiten die onderzoek doen naar zakenman en zedendelinquent Jeffrey Epstein, hoewel hij dat eerder in het openbaar wel had toegezegd. Dat heeft de officier van justitie Geoffrey Berman in New York bekendgemaakt.

“Prins Andrew heeft de deur helemaal dichtgegooid wat betreft vrijwillige medewerking. We bekijken nu welke opties we hebben”, liet Berman weten. De advocaten van de prins hebben laten weten dat hij zich niet uit vrije wil zal onderwerpen aan verhoor, aldus de aanklager.

Toch had de prins eerder wel al gezegd dat hij het Openbaar Ministerie zou helpen bij het onderzoek naar Epstein. De prins is niet beschuldigd van strafbare feiten. Andrew omschreef zijn banden met de Amerikaan eerder in een omstreden interview met de BBC als “onbezonnen”.

Andrew was goed bevriend met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair en zedendelinquent die vorig jaar zelfmoord pleegde in zijn cel. Hij zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Daarvoor was Epstein in 2005 al veroordeeld, maar Andrew was zo dom om contact met hem te blijven houden, van zijn jets en gulheid te blijven profiteren en hem uit te nodigen voor feesten op koninklijke landhuizen, inclusief zeer jonge vrouwen. Andrew beweert dat hij geen idee had wat er gaande was bij de man waar hij frequent logeerde. 

LEES OOK: Virginia Roberts doet verhaal: 'Ik moest prins Andrew tevreden houden'

BRON: BCC, BEELD: BSR AGENCY

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f106be789c83', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws