doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Máxima vreest een familie drama en wel om deze reden

De koningin moet namelijk een juridische procedure afwachten, die best eens wat gevolgen met zich mee kan brengen.
Máxima vreest een familie drama en wel om deze reden

De koningin moet namelijk een juridische procedure afwachten, die best eens wat gevolgen met zich mee kan brengen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

LEES OOK: Dit heb je vast over het hoofd gezien tijdens de jaarlijkse fotosessie

Horror

Er is informatie uitgelekt in de zaak Julio Poch. Deze zaak gaat over de ten onrechte gesuggereerde betrokkenheid van piloot Julio, bij de 'dodenvluchten' in Argentinië onder het voormalige bewind van Jorge Videla. Zo werden tegenstanders van het bewind gedrogeerd en uit het vliegtuig gegooid. Poch zou één van de horrorpiloten zijn, maar hier is nooit bewijs voor gevonden.

Piloot geofferd

Ook is een tijdje geleden gebleken dat Nederland er eigenhandig voor heeft gezorgd dat hij naar aanleiding van een bedachte list werd uitgeleverd aan Argentinië. Julio zat daar acht jaar lang vast in voorarrest. Meerdere mensen getuigden onder ede dat de Nederlandse staat de piloot 'offerde' vanwege 'een hoger belang'. Het hoger belang sloeg op de vader van Máxima: Jorge Zorreguieta diende namelijk onder belang van Videla.

Niet welkom, wel welkom

Het feit dat Jorge's naam in verband werd gebracht met het gewelddadige regime, was ook een reden om hem niet uit te nodigen voor de Koninklijke bruiloft. De jaren daarna was hij echter wel weer welkom in Nederland en zijn geschiedenis vervaagde snel. Maar nu wordt er opnieuw een boekje open gedaan, wat slecht uit kan pakken voor hem.

Vervelend staartje

De naam en geschiedenis van Jorge Zorreguieta zullen opnieuw worden opgerakeld, maar daar zal het misschien niet bij blijven. Mocht blijken dat Willem-Alexander en Máxima op de hoogte waren van de bizarre gang van zaken omtrent Julio Poch, kan dit best nog een vervelend staartje krijgen. 

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws