Exclusief! Davina Michelle: 'Mannen zijn minder achterbaks'

Een flapuit die verloskundige wilde worden, tegen iedereen ouwehoert en veel te dure impulsaankopen doet. Davina Michelle heeft veel kanten. “Ik ben enorm ijdel, maar kan ook denken: fuck it. Dus: of ik zie er niet uit óf ik lijk wel een superster.”
Exclusief! Davina Michelle: 'Mannen zijn minder achterbaks'

Een flapuit die verloskundige wilde worden, tegen iedereen ouwehoert en veel te dure  impulsaankopen doet. Zangeres Davina Michelle (24) heeft veel kanten. “Ik ben enorm ijdel, maar kan ook denken: fuck it. Dus: of ik zie er niet uit óf ik  lijk wel een superster.”

tekst THEA TIJSSEN foto’s FERIET TUNC styling NGA HO, LYDIENE THOMAS (ASS.) visagie ELLEN ROMEIJN 

Het verhaal van Davina Michelle klinkt als de droom van elke beginnende  artiest. Ze deed mee aan ‘Idols’ in 2016, maar viel af in de theaterronde. Maar dankzij haar deelname werd ze wel ontdekt door een jong productiebedrijf. Met hen zette Michelle (officieel haar voornaam) in februari 2017 een YouTube­kanaal op waarop ze elke week een nieuwe Engelstalige cover postten. In september gooiden ze hun versie van ‘What about us' online, van zangeres Pink. De maand erop zei Pink in een ‘Glamour’­video dat dit beter was dan zij ooit zou klinken. Gevolg: het aantal abonnees vloog in drie maanden tijd van 12.000 naar 120.000. Vervolgens werd Davina Michelle uitgenodigd voor het programma ‘Beste zangers’ waar ze het nummer ‘Duurt te lang’ van rapper en songwriter Glen Faria zong. De rest is geschiedenis. Maar wie is nu eigenlijk deze jonge vrouw die volgende maand twee avonden voor een uitverkocht AFAS Live staat te zingen? Beau Monde ontdekte de vele bruisende kanten van Davina Michelle.

DE FLAPUIT I

“Bijna vanuit het niets werd ik, dankzij ‘Duurt te lang’ bekend. Als je ineens door iedereen herkend wordt en ze  zingen allemaal je liedje mee, verandert dat je leven enorm. Toch heb ik niet  het gevoel dat ik een ander mens ben  geworden. Meestal is het de omgeving die anders gaat doen tegen degene die bekend is geworden. Dat is bij mij zeker het geval. Ik ben een spontane flapuit die met iedereen een praatje maakt. Dan sta ik bij de kassa en zeg: ‘Hallo, hoe gaat ’t?’ tegen de caissière. Of ik  begin spontaan te lullen tegen iemand bij een tankstation. Dat doe ik nog steeds, maar ik merk dat mensen niet op die aanspraak zitten te wachten. Ze praten minder vaak terug dan voorheen. Dat vind ik jammer. Ik denk dat het de beleefdheid van Nederlanders is. Dat ze nuchter willen blijven: ‘We kennen haar wel, maar we laten haar met rust.’ Dat ik spontaan ga kletsen tegen mensen gaat in hun ogen misschien een stapje te ver. Al ben ik nog aan het uitvinden wat het precies is. Ik lul in elk geval nog steeds tegen iedereen. Al zeggen ze tegenwoordig dus amper nog iets terug, haha.”

DE MOEDER

“Ik heb altijd het gevoel gehad dat ik gemáákt ben om moeder te worden.  Dat voel ik aan alles. Dat is mijn eerste levensdoel. Ik zag mezelf ­ voordat  mijn muziekcarrière begon ­ altijd als een moeder én verloskundige in een standaard gezin. Maar laatst bedacht  ik dat het waarschijnlijk heel anders gaat lopen. Als ik ze naar school zou brengen, dan is het onderweg: ‘Even stoppen, want iemand wil met mama  op de foto’, om maar een stom voorbeeld te noemen. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik zoals mijn ouders zou worden. Dat was mijn ideaalbeeld. Maar die shit gaat heel anders worden. Neemt niet weg dat ik nog steeds dolgraag moeder wil worden. Maar ik focus me eerst op mijn carrière. Als ik later een mooi  gezin én stabiele zangcarrière heb, hoef ik geen nieuwe Taylor Swift te worden. Laat mij lekker muziek maken. Verder zien we wel. Ik leef met de dag.” 

Meer 'bruisende kanten' van Davina lezen? De nieuwe Beau Monde ligt nu in de winkel!

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f705a006b71a', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws